İspanya La Liga takımlarından Deportivo La Coruna’lı bir taraftarın öldürülmesine Twitter’da alkış tutan bir şahsa rekor ceza verildi. 30 Kasım’da Atletico Madrid ve Deportivo’nun radikal taraftar grupları arasında maç öncesi çıkan şiddetli kavgada “Jimmy” lakaplı Francisco Javier Romero Taboada, ‘Frente Atletico’lular tarafından nehre atılması sonucu hayatını kaybetmişti.
Twitter hesabından Jimmy’nin ölümüne ilişkin yorum yapan söz konusu şahıs, “Deportivo’lu ultra taraftarlardan birinin ölümüne içten memnuniyetimi beyan etmek istiyorum. Bir başka … bir daha bulaşamaz. Umarım daha fazlası ölür. Frente Atletico’lu katiller, gecikme var değil mi? İki taraf da birbirini dövmek için buluştular. Ne yazık ki sadece bir kişi öldü” ifadelerini kullanmıştı.
Bunları "şiddeti körükleyen" mesajlar olarak değerlendiren Şiddet Karşıtı Komisyon, ‘Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u ihlal ettiğine hükmetti.
İspanya İçişleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Güvenlik Sekreterliği, söz konusu Twitter kullanıcısını 60.001 Euro para ve 5 sene spor tesislerinden men cezasına çarptırdı.