Türkiye Yelken Federasyonu Ali Rıza Mete RS:X, Techno 293, RS:One Federasyon Kupası yarışları Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü’nde tamamlandı.
17- 22 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan yarışlara İstanbul Balıkadamlar Kulübü, ARMUYK, Galatasaray Yelken Kulübü, Çanakkale İÇDAŞ Yelken Kulübü ve Çeşmealtı Rüzgâr Sörfü Kulübü’nden 54 ve 1 ferdi sporcu kayıt yaptırdı.
Federasyon Kupası ödül törenine Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, TYF İcra Kurulu Üyesi Ahmet Yentur, Mete Grup Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Mete, ses sanatçısı Cenk Eren, sinema ve ses sanatçısı Nazan Şoray ve sporcu yakınları katıldı.
TYF İcra Kurulu Üyesi Ahmet Yentur, “Geleneksel Türkiye Yelken Federasyonu yarışmalarının Urla bacağı rüzgar sörfü ile ilgiliydi Urla bizim için çok değerli bir nokta. Ali Rıza Mete Gençlik ve Spor Yelken Tesislerinde sizleri ağırlamaktan mutluyuz ve gururluyuz. Yarışları Ali Rıza Bey’in adına vakfettik önerimiz Sayın Kulüp Başkanı Gürbüz Arıkan tarafından geldi. Türk gençliğine ve Yelken sporuna bakış açısı her zaman bize ışık tutmuş değerli büyüğümüz Ali Rıza Bey’i de anmak adına çok güzel bir zamana denk geldi. Sporcularımıza, antrenörlerimize ailelere, velilere, hakemlerimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Bizim yüzümüz denize dönük her zaman ve ne güzel bugün burada hep beraberiz. Burası özel bir yer. Rahmetli Ali Rıza amcamızın ruhu şad olsun. O da burada biliyorum çünkü o burayı çok severek isteyerek inşa etmişti ve Mete ailesinin tüm fertlerine de urla adına, yelken adına, çocuklar adına çok teşekkür ediyoruz” diyerek Ali Rıza Mete ve Mete Ailesine teşekkür etti.
Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise, “Urla Belediye Başkanımızla ortak vizyonu paylaşıyoruz. Biz istiyoruz ki Urla sanat, spor gastronomi sacayağında yükselsin. Urlalı sporcular Türkiye’ye adını duyursun. Urla’nın tatları, Urla’nın mutfağı tüm dünyaya yayılsın. Urla sanatla yücelsin. İkinci yılımı tamamladığım şu günlerde bir şey söylemek istiyorum Ali Rıza amcayı burada tanıdım, bütün içtenliğimle söylüyorum ki Urla Kaymakamlığının bana getirdiği en önemli kazançtı öyle bir insanı, öyle bir değeri tanımak. Mekanı cennet olsun. İnşallah onun bıraktığı değerler yeni sporcular, sanatçılar yetiştirmeye devam eder. Ailesinin bu misyonu, vizyonu devam ettireceğine dair inancımız tam. Bu alanın sevgili Gürbüz hoca ve ekibiyle çalışmaya devam edeceğinden eminiz. Yelken Federasyonumuzla yeni projelerle, Urla’nın yelken sporcularının karşısına çıkacağız. İşi çok daha ileri götüreceğiz, inancımız bu yönde” ifadesinde bulundu.
55 sporcunun 6 gün süren yarışma ardından yapılan değerlendirmede RS:X, Techno 293, RS:One sınıflarında:
RS:X genel ve erkekler klasmanında Galatasaray Yelken Kulübü’nden Onur Cavit Biriz birinci, Türk Balıkadamlar Kulübü’nden İsa Pamir Saçkan ikinci, Galatasaray Yelken Kulübü’nden Özgür Can Doğan üçüncü oldu.
RS:X Bayan Klasmanında Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Dilara Uralp birinci oldu.
RS:X Genç Erkek Klasmanında Galatasaray Yelken Kulübü’nden Onur Cavit Biriz birinci, Özgür Can Doğan ikinci, Arda Faka üçüncü oldu.
RS: One Erkek Klasmanında Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Nikita Chetvernya birinci, Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Berkay Okumuş ikinci, ARM Urla Yelken Kulübü’nden Kaan Egemen Şen üçüncü oldu.
RS: One Bayan Klasmanında ise ARM Urla Yelken Kulübü’nden Elif Dağdeviren birinci oldu.
Techno U17 Genel Klasmanında Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Luis Göktepe birinci, Arm Urla Yelken Kulübü’nden Bora Şen ikinci, Galatasaray Yelken Kulübü’nden Jeremy Berke Zalma üçüncü oldu.
Techno U17 Kızlar Klasmanında ARM Urla Yelken Kulübü’nden Eda Yavuz birinci olurken Galatasaray Yelken Kulübü’nden Naile Laçin Felek ikinci ve Buğda Giritlioğlu üçüncü oldu.
Techno U15 Genel Klasmanında Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Bora Vural birinci, ARM Urla Yelken Kulübü’nden Batuhan Arslan ikinci, Galatasaray Yelken Kulübü’nden Kerim Sahir Giritlioğlu üçüncü oldu.
Techno U15 Kızlar Klasmanında Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Zeynep Türkoğlu birinci, Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Alina Laçin ikinci, Türk Balıkadamlar Kulübü’nden Eylül Eren üçüncü oldu.
Techno U13 Genel Klasmanında Türk Balıkadamlar Kulübü’nden Mustafa Göktuğ Koçak birinci, ARM Urla Yelken Kulübü’nden Dora Derinler ikinci, Çeşmealtı Rüzgar Sörfü Kulübü’nden Derin Aysan üçüncü oldu.
Techno U13 Kızlar Klasmanında ise Çanakkale İçdaş Spor Kulübü’nden Nehir Helvacıoğlu birinci oldu.
Dereceye giren sporculara kupaları Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, TYF İcra Kurulu Üyesi Ahmet Yentur, Mete Grup Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Mete, ses sanatçısı Cenk Eren, sinema ve ses sanatçısı Nazan Şoray ve Mete ailesi tarafından verildi.