Geleceğin futbol yıldızlarını buluşturacak U12 İzmir Cup için geri sayım başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Futbol Kulübü işbirliğiyle düzenlenen turnuvaya katılacak 48 takımın ve grupların belli olmasının ardından basın lansmanı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın evsahipliğindeki toplantıda, Türk sporunun önemli isimleri biraraya geldi.

Okay Karacan'ın sunuculuğunu yaptığı toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, "U12 İzmir Cup'ı, hep birlikte İzmir'in bir markası yapmak istiyoruz." dedi. İzmir'in, bir dünya şehri olma hedefi doğrultusunda büyüyerek gelişmesi için bu tür etkinliklerin artması gerektiğini ifade eden Kocaoğlu, "İzmir bugüne kadar adını, en fazla Enternasyonal Fuar ile duyurdu. Şimdi dünya çapında müzik festivallerimiz var, Fuar İzmirimiz var. Eğer kentte hizmet sektörünü geliştireceksek, bu tür etkinlikleri peşpeşe büyüterek yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

EFSANE FUTBOLCULARIN İSİMLERİ YAŞATILACAK

Dünyanın en büyük altyapı kulüplerinin katılacağı, 3-5 Nisan 2015 arasında Selçuk-Efes Tesisleri’nde düzenlenecek turnuvada takımlar sekiz kategoriye ayrılırken gruplar, bir döneme damgasını vurmuş simge futbol adamlarının isimlerinden oluşturuldu. Altınordu’nun efsane oyuncusu Erkan Velioğlu’nun ismi A Grubu’na verilirken B Grubu’na Beşiktaş’ın unutulmaz başkanı Süleyman Seba, C Grubu’na Galatasaray’ın Taçsız Kral’ı Metin Oktay, D Grubu’na Karşıyaka ile özdeşleşen Gode Cengiz, E Grubu’na Mustafa Türel, F Grubu’na Şakir Kuruş, G Grubu’na Mustafa Denizli, H Grubu’na ise Gürsel Aksel’in isimleri verildi.

İzmir ekiplerinden Altınordu ile Balçova Yaşamspor, dünyaca ünlü İtalyan devi Juventus ile aynı gruba düşerken Bucaspor ve Beşiktaş Porto’nun, Galatasaray ve Bornovaspor Athletic Bilbao’nun, Fenerbahçe ve Karşıyaka Paris Saint Germain’in, Trabzonspor ve İzmirspor Ajax’ın, İzmir Büyükşehir Belediyespor Eskişehirspor, Kasımpaşa ve Werder Bremen’in, Altay ve Bursaspor Borussia Mönchengladbach’ın, Göztepe ise Başakşehir ve Roma’nın olduğu grupta mücadele edecek.