Bilecik’in ev sahipliğini yaptığı U17 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakaları ikinci günü, Bilecik ve Söğüt’te oynanan çekişmeli müsabaka ile devam etti.
Bilecik Edebali Stadı’nda oynanan U17 Türkiye Şampiyonasına 1. Kademe A Gurubu müsabakalarının ikinci gün programında Ankara temsilcisi Anadolubey Spor Kulübü ile İstanbul temsilcisi Çeliktepespor karşı karşıya geldi. Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından iki takım oyuncuları rakip yedek kulübelerine giderek birbirlerine başarılar diledi. Müsabaka başlama düdüğünün ardından ilk çeyrek dilimde Çeliktepespor’un üstünlüğünde geçti. Temponun üst seviyede olduğu maçta ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.
İkinci yarıda iki takım oyuncuları birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştıkları sırada, maçın 60. dakikada Alperen Özçelik’in güzel golü ile İstanbul temsilcisi Çeliktepespor 1-0 öne geçti. Maçta 78. dakikada rakip kaleci ile girdiği pozisyon sonrası Çeliktepespor’un bir oyuncusu kafasına aldığı darbe sonrası sakatlandı. Kafasında açılma olan sporcu Bilecik Edebali Stadı’na çağrılan 112 ekipleri tarafından Bilecik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Bu sakatlık sonrası Ankara temsilcisi Anadolubey Spor Kulübü beraberliği yakalamak için girdiği pozisyonları değerlendiremeyince maçı Çeliktepespor 1-0 kazandı.
Öte yandan Söğüt’te oynanan B Grubu müsabakalarının ikinci gününde İstanbul temsilcisi İdeal Tepespor, Eskişehir temsilcisi DSİ Bentspor’u 1-0 yendi. Turnuvanın üçüncü günü yarın, Söğüt ve Osmaneli İlçe Stadı’nda oynanacak müsabakalar ile devam edecek.
Bilecik’te maçı ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, BAL Bilecik Denetçisi İsmail Özdil ve az sayıda taraftar izledi.