U19 Milli Futbol Takımı, Gürcistan'da oynanan UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Elit Tur 1. Grup'taki üçüncü ve son maçında Gürcistan'a 2-1 mağlup olarak grubunu son sırada tamamladı.

Başkent Tiflis'teki Mikheil Meskhi Stadyumu'nda oynanan ve Polonya Futbol Federasyonu'ndan Bartosz Frankowski'nin yönettiği maçta millilerin tek golünü 41. dakikada Cengiz Ünder kaydederken, Gürcistan'ın golleri 57. dakikada Tevzadze ve 87. dakikada Goshteliani attı.

Grupta oynanan günün diğer maçında Portekiz'i 4-0 yenen İspanya, 3 maçta topladığı 9 puanla grup lideri oldu ve 2015 U19 Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Müsabakaya Gürcistan, Goshadze, Mokhevishvili, Malania, Margvelashvili, Tabidze, Kharaishvili, Kiteishvili, Kerdzevadze, Goshteliani, Beridze, Kvirkvia 11'i ile başlarken Türkiye U19 Milli Futbol Takımı ise Uğurcan Çakır, Mete Çelik, Çağlar Söyüncü, Doğan Erdoğan, Melih Okutan (Dk. 65 Mehmet Feyzi Yıldırım), Burak Çamoğlu (Dk. 68 Ramazan Civelek), İsmail Köse (Dk. 90 Altuğ Taş), Savaş Polat, Ali Aytemur, Cengiz Ünder ve Deniz Hümmet'le mücadele etti.

UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Elit Tur 1. Grup maç sonuçları şöyle:

Portekiz - Türkiye: 6 - 1
İspanya - Gürcistan: 4 - 1
İspanya - Türkiye: 5 - 0
Gürcistan - Portekiz: 2 - 3
Portekiz - İspanya: 0 - 4
Türkiye - Gürcistan: 1 - 2

28 takım 4'erli olarak 7 grupta mücadele edeceği UEFA U19 Avrupa Şampiyonası Elemeleri Elit Tur maçları sonunda gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, 6-19 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan'da yapılacak finallerde mücadele etmeye hak kazanacak.

Ev sahibi Yunanistan, finallere direkt olarak katılacak.