2015 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan U20 Ümit Kız Milli Basketbol Takımı, 14. İstanbul Turnuvası’nda hazırlık sürecinin sonuna yaklaşıyor.

İspanya’da 2-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2015 Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek olan U20 Ümit Kız Milli Basketbol Takımı, 14. İstanbul Turnuvası’nda hazırlık sürecinin sonuna yaklaşıyor.

İlk maçında Ukrayna’yı mağlup eden millilerde başantrenör Ayhan Avcı, oyuncuların rolünün kesinleşmesi ve soru işaretlerinin silinmesi açısından İstanbul Turnuvası’nın kritik bir rol oynayacağını belirtti. Almanya ve Fransa’da önemli hazırlık turnuvalarına katıldıklarını belirten başantrenör Avcı, "Bizim için hazırlık süreci rakiplerden daha çok kendimizle alakalı. Önümüze çıkan sorunları, bu sorunlara karşı uygulayabileceğimiz senaryoları görmek isteriz. Almanya ve Fransa’da katıldığımız hazırlık turnuvalarında geniş bir kadroyla çalıştık. Herkese roller vermeye çalıştık. Skordan daha çok, hangi oyuncuyla hangi dakikaları oynayabiliriz, kime nasıl roller verebiliriz gibi konuların üzerine odaklandık. Bunlar da üç aşağı, beş yukarı belli oldu. Bu tip turnuvalar doğru kullanırsanız çok faydalı oluyor. Her kulüpten 15-16 tane genç oyuncu burada bir araya geliyor. Hazırlanmak için çok zamanımız olmuyor." dedi.

Fransa turnuvasının kendileri açısından güzel bir yanı olduğunu da belirten Avcı, "Geçen senenin şampiyonu Fransa’yı yendik ve bu da bizim gelecek dönemde neler yapabileceğimize dair önemli bir kriter. Ama şu anda ne galibiyet, ne de mağlubiyet bizim için çok önemli değil. Önemli olan, kendi oyunumuza odaklanmamız ve kendimizi geliştirebilmemiz." diye konuştu.

İstanbul turnuvasında ilk maçı Ukrayna ile yaptıklarını ve sırada Litvanya ve İspanya maçlarının olduğunu da belirten Avcı, İstanbul turnuvası için planlarının sorulması üzerine ise "Burada artık takımın genel prensiplerini oturtmak istiyorum. Birkaç oyuncu ile ilgili kafamızda soru işaretleri var. Bu üç gün sonunda onların silinmesi lazım. Tam kadro değiliz. A Milli Takım’dan Tilbe Şenyürek Avrupa şampiyonası sonrası aramıza katılacak. Büşra ise antrenmanda sakatlandığı için burada forma giyemeyecek. Ama bardağın dolu tarafından bakacak olursak, bu da bize farklı senaryoları görme şansı veriyor. Artık son dönemeçteyiz ve son rötüşları yapıyoruz. Bizim için sonuçtan ziyade verimli bir turnuva olması önemli. İstanbul Turnuvası’nın artık oyuncuların yerlerinin belli olacağı zaman olmasını istiyorum." şeklinde cevap verdi.

Tilbe Şenyürek'in ligin bitiminin hemen arkasından A Milli Takım kampına katıldığı ve Avrupa şampiyonası sonrası U20 Takımı’nda yer alacağı hatırlatılarak, 'Bir yorgunluk görmeyi bekliyor musunuz yoksa formda gelmesi için ideal bir koşul mu söz konusu?' sorusuna da Avcı şöyle cevap vererek, sözlerini tamamladı:

"Tilbe’nin maç yorgunluğu olacağını sanmıyorum. Sadece mental bir yorgunluk olabilir çünkü A Milli takım çok iyi gidiyor. O da zihinsel bir yorgunluk yaratabilir ama bu, Tilbe için sorun olmayacaktır. Bu takımla olmayı çok istediğini biliyorum. Biz de aramızda olmasını çok istiyoruz. Burada çok ciddi fark yaratacaktır. Bu seviyede çok fark yaratacaktır. Birkaç gün içinde onun sisteme adapte olmasını sağlamaya çalışacağız."