Amerikan Kolej Sporları Birliği (NCAA) tarafından düzenlenen turnuvalarda ülkemizi genç ve yıldız takım seviyelerinde temsil etmek üzere ABD’nin Charlotte kentindeki 'Battle Of The Best' etkinliğinde boy gösteren 'UBA Elite Team' ikinci etap müsabakaları için Georgia eyaletinin Augusta şehrine geçti ve ilk günden iki galibiyetle ayrıldı.

'Peach State Summer Showcase' adlı turnuvada Amerikalı rakiplerle karşılaşmak için uzun bir yolculuk yapan UBA Elite çok yoğun yağış ve kendilerine ayrılan otelin salona oldukça uzak olması gibi olumsuz şartlara rağmen yıldız takım kategorisinde Northwest Georgia Select ve Team Blueprint karşısında galip geldi.

Galatasaray altyapısından Kerem Utku Karabacak’ın üçlükleri ve 1999 doğumlu Tahir Alkan Özusuğ, 2000 doğumlu Ahmet Yiğit Karahasan ve Türk Telekom’dan Oğuzhan Şahin’in pota altındaki çabaları ile ribaund üstünlüğü yakalayan UBA Elite Team Tofaş’tan Ali Pıtırlı’nın penetreleri ile rakiplerine şans tanımadı.

Yaz sonu itibariyle eğitim ve spor hayatını Texas Howard Koleji’nde geçirecek olan Tüyap Büyükçekmece’den Tolunay Çiftçi’nin sakatlığı sebebiyle genç takım kategorisinde arkadaşlarını Augusta etabında yalnız bıraktığı UBA Elite Team adına açıklamalarda bulunan Uluslararası Basketbol Akademi sorumlusu Adin Adinoviç, "Charlotte turnuvasından sonra çocuklar NCAA kuralları ile buranın sertliğine alışmaya başladılar. Zaten ilk etap buradaki oynanan basketbol ve yüksek tempoya adapte olma süreciydi." diyerek, şöyle konuştu:

"Augusta’daki turnuva 60 senelik çok köklü bir organizasyon ve şu an 7 farklı salonda toplam 200 takım mücadele ediyor. Avrupa’dan katılan tek takım olmamız sebebiyle oldukça ilgi çekiyoruz. Bu turnuva sonunda Ozan Kerem Çoban, Tahir Alkan Özüsuğ, Ahmet Yiğit Karahasan, Sinan Batu Çağlar, Mustafa Berk Avcı ve Oğuzhan Şahin gibi oyuncularımız ABD okullarından spor bursu kazanma hayallerine çok yaklaşacaklar diyebilirim. Tüm velilerimiz, oyuncularımız ve antrenörümüz Serhat Şehit’e özverilerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum."

Uluslararası Basketbol Akademi sorumlusu Adin Adinoviç, bugün idrak ettiğimiz Ramazan Bayramı'nda Türkiye'den çok uzak olduklarına da işeret ettiği açıklamasında, İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutlamayı da ihmal etmedi.