UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, Sturm Graz'ı eleyerek adını Play-Off turuna yazdırdı. Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için karşılaşacağı rakibi Makedonya'dan Vardar oldu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleşti. Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda Sturm Graz'ı eleyerek play-off'a yükselmeyi başaran temsilcimiz Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu. Kuraya seribaşı olarak katılan Fenerbahçe, play-off turunda Makedonya takımlarından Vardar ile eşleşti.

Fenerbahçe - FK Vardar eşleşmesinin ilk maçı 17 Ağustos Perşembe günü Makedonya'da oynanacak. Rövanş 24 Ağustos'ta Kadıköy'de.

İŞTE EŞMELER...

F.BAHÇE'NİN RAKİBİ VARDAR'I TANIYALIM...
Kadro değeri 10 milyon Euro olan Vardar Skopje’yi bir dönem Diyarbakırspor forması da giyen Goce Sedloski çalıştırıyor.

Makedon liginde 4-2-3-1 sistemini tercih eden teknik adam, çıktığı 74 maçta 52 galibiyet, 14 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

2016-17 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Vardar Skopje’de en dikkat edilmesi gereken ikili Brezilyalı futbolcular Juan Felipe ve Jonathan Balotelli.

Kadrosunda dışarıdan sadece 7 futbolcu bulunduran Makedon temsilcisi bugüne kadar Avrupa’da önemli bir başarı elde edemedi. 10 kez lig, 5 kez kupa şampiyonluğu yaşayan ekip 1 kez de Yugoslavya Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı.