UEFA Avrupa Ligi şampiyonu, bu akşam oynanacak final maçının ardından sahibini bulacak. Ukrayna'nın Dnipro Dnipropetrovsk ve İspanya'nın Sevilla takımları arasında bugün saat 21.45'te oynanacak final maçı canlı yayınla NTV ekranlarına gelecek.

Avrupa'da Kupa 2 olarak nitelendirilen eski adıyla UEFA, yeni adıyla da UEFA Avrupa Ligi Kupası olarak bilinen kupa, Polonya'nın başkenti Varşova'daki Ulusal Stadyum'da oynanacak karşılaşmayla sahibini bulacak. TSİ 21.45'te başlayacak ve NTV'den naklen ekranlara gelecek olan final maçını İngiliz hakem Martin Atkinson yönetecek. Atkinson'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Michael Mullarkey ve Stephen Child yapacak. Maçın 4. hakemi ise Çek Cumhuriyeti'nden Pavel Kralovec.

Kupanın son şampiyonu Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde 4 şampiyonluk yaşayan ilk takım olabilmek için sahaya çıkacak. Dnipro Dnipropetrovsk ise tarihinin ilk Avrupa kupası finalinde mutlu sona ulaşmaya çalışacak.

Dnipro Dnipropetrovsk'de zorlu final maçı öncesi 3 oyuncunun sakatlığı teknik ekibi sıkıntıya sokuyor. Ukrayna ekibinde defansta Ondrej Mazuch, orta sahada Serhiy Kravchenko ve hücumda Roman Zozulya'nın sakatlıkları nedeniyle Sevilla'ya karşı oynaması beklenmiyor. İspanya temsilcisi ve bu kupanın son sahibi Sevilla'da ise sakatlığı devam eden savunmacı Nicolas Pareja tek eksik oyuncu olarak dikkat çekiyor.

Diğer yandan, iki takımda da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Bu arada 2015 - 2016 sezonunda ilk kez uygulanacak olan bir sistem UEFA Avrupa Ligi finalini daha anlamlı bir hale getirdi. UEFA'nın aldığı kararla kupanın manevi değerinin, şampiyon olacak takıma kazandıracağı prestijin yanı sıra UEFA'nın yeni talimatları; Kupa 2 finalini artık daha önemli kılmıştı.

Bilindiği üzere UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon olacak takım, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne direkt grup aşamasından katılma hakkı kazanacak ve yaklaşık 20-25 milyon Euro’yu kasasına koyacak.

Varşova Ulusal Stadı'nın ev sahipliği yapacağı önemli finale kadar Ukrayna ekibi Dnipro Dnipropetrovsk, aralarında temsilcimiz Beşiktaş'ı eleyene Belçika temsilcisi Club Brugge'ün de bulunduğu, Olympiakos (Yunanistan), Ajax (Hollanda), Club Brugge (Belçika) ve Napoli'yi (İtalya) turnuva dışına itti.

Bu kupanın son şampiyonu İspanya temsilcisi Sevilla ise finale gelene kadar, Borussia Mönchengladbach (Almanya), Villarreal (İspanya), Zenit St. Petersburg (Rusya) ve Fiorentina'yı (İtalya) saf dışı bıraktı.

UEFA Avrupa Ligi'nin son şampiyonu unvanını korumak için sahaya çıkacak olan Sevilla, bunu başarırsa Kupa 2'yi 4 kez kazanan ilk takım olarak adını tarihe yazdıracak.