Infantino, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde  gerçekleştirilen ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım  Demirören'in de aralarında bulunduğu UEFA'ya üye 54 ülkenin federasyon  başkanlarının da katıldığı UEFA İcra Kurulu Olağanüstü Toplantısı'nın ardından  basın toplantısı düzenledi. 



Infantino, UEFA İcra Kurulu'nun ve UEFA'ya üye 54 ülkenin federasyon  başkanlarının, 90 gün futboldan men cezası alan UEFA Başkanı ve FIFA Başkan  Yardımcısı Michel Platini'yi destek verdiklerini söyledi. 
 
Platini'ye verilen men cezası sonrasında UEFA'da değişimin gerekli  olup olmadığı sorusuna Infantino, "UEFA'da reforma ihtiyacımız yok. FIFA'da  reforma ihtiyacımız var" şeklinde cevap verdi. 
 
AA muhabirinin, toplantıda Platini dışında UEFA ve FIFA başkanlığı  için herhangi bir ismin önerilip önerilmediği ve 26 Şubat 2016'da yapılacak FIFA  başkanlık seçiminin ertelenmesine yönelik bir talebin olup olmadığı soruları  üzerine Infantino, "Toplantılarda, Platini dışında UEFA ve FIFA başkanlığına bir  isim önerilmedi. FIFA başkanlık seçiminin ertelenmemesi ve zamanında yapılmasına  yönelik de destek kararı çıktı" ifadelerini kullandı. 
 
Infantino, Platini hakkında adil yargılanma olması gerektiğini de  kaydetti. 
 
Platini hakkındaki iddiaların acil bir şekilde sonuca bağlanması  gerektiğini ifade eden Infantino, UEFA İcra Kurulu ve UEFA'ya üye 54 ülkenin  federasyon başkanlarının ortak bir metin üzerinde mutabık kaldığını belirtti. 
 
Ortak açıklamada, "Michel Platini'yi adil yargılanması ve ismini  temize çıkarması noktasında destekliyoruz" denildi. 
 
Açıklamada, Platini hakkındaki kararın kasım ayının ortasına kadar  verilmesi çağrısında da bulunuldu. 
 
FIFA Etik Kurulu, 8 Ekim'de FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, UEFA  Başkanı ve FIFA Başkan Yardımcısı Michel Platini ile FIFA Genel Sekreteri Jerome  Valcke'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti. Açıklamada, verilen 90 günlük men  cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de belirtilmişti. 
 
Blatter, Platini ve Valcke, bu süre içinde ulusal ve uluslararası  düzeyde hiçbir futbol organizasyonunda yer alamayacak. 
 
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey  yöneticileri, rüşvet aldığı ve kara para aklandığı gerekçesiyle 27 Mayıs'ta  Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta  düzenlenen kongrede 5. kez FIFA Başkanlığı'na seçilmiş ve bu durum uluslararası  kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da Blatter,  seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı. 
 
FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi, 26  Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan Platini de başkan adayları  arasında yer alıyor.