UEFA, internet sitesinde 'Avrupa Ligi’nin en göz alıcı transferleri' başlığıyla yaptığı incelemede Fenerbahçe'den Robin van Persie, Liverpool'dan Roberto Firmino ve Tottenham'dan Son Heung-Min'i ön plana çıkardı. Haberde, "Robin van Persie, Roberto Firmino ve Son Heung-Min gibi transferler, UEFA Avrupa Ligi’ni coşturmaya başladı." denildi.

Avrupa Ligi’nde gruplarda mücadele eden takımların yaptığı transferlerin incelendiği çalışmada 20 futbolcu mercek altına alındı. Futbolcuların kariyerleri hakkında bilgiler verilirken, Manchester United'dan Fenerbahçe'ye gelen Hollandalı oyuncu Robin van Persie, hakkında, "Hollanda’nın gol rekortmeni Premier League’de 144 gol attığı 11 yıllık İngiltere macerasının ardından ligin zirvesi için İstanbul’a geldi." ifadelerine yer verildi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiş Beşiktaş'ın Porto'dan transfer ettiği eski futbolcusu Ricardo Quaresma'ya da yer veren incelemede, yetenekli oyuncu için şöyle denildi: "Avrupa’nın Barcelona, Chelsea ve Internazionale Milano gibi en büyük kulüplerinden bazılarının gediklilerinden. Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmış kanat oyuncusu 2010-2012 döneminin ardından Türk kulübüne ikinci kez döndü."