Bursa’da yapımı devam eden Timsah Arena'da inceleme yapan UEFA yetkilileri mevcut durumunda ‘maç oynanmaz’ yönünde görüş bildirdi. Çalışmalar hızlandırılmazsa Süper Lig’in 6. Haftasında Eskişehirspor maçı ile start verilmesi planlanan Timsah Arena’nın açılışı ertelenecek. Bu durumda 13 Ekim’deki İzlanda maçı da riske girecek.

UEFA Stadyum Denetleme Heyet Başkanı Trgre Borno beraberinde Türkiye Futbol Federasyonu Stadyum ve Güvenlik Müdürü Cenk Cem, Türkiye Futbol Federasyonu Stadyum ve Güvenlik Direktörü Buğra İmamoğlu ile birlikte Timsah Arena’da inceleme yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altın, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, Türkiye Futbol Federasyonu Marmara Bölge Müdürü Atilla Dönmez, Bursaspor Atatürk Stadı Müdürü Varol Çorapçıgil, Bursaspor Genel Müdürü Yardımcısı Erhan Başoğlu ve Bursaspor Çim Uzmanı Muhittin İpek de denetim esnasında hazır bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise statta yapılan çalışmaları bir süre takip etti.

UEFA heyeti çimlerin boy uzunluğundan, merdiven boşluklarının ölçümüne, koltuk aralarındaki mesafeye, misafir tribünündeki güvenlik bariyerlerine kadar her noktayı inceledi. Soyunma odaları, hakem odaları, duşlar, karma alanlar, takımların kullanacağı stat içi güzergah, taraftarların kullanacağı tüm bölümler rapor halinde ele alındı. Eksikleri tespit eden UEFA ve TFF yetkilileri çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

TFF ve UEFA yetkilileri yaptıkları denetleme sonunda oluşturdukları ön raporda şu an için Timsah Arena’ya ‘Maç oynanabilir raporu’ vermedi. Buna göre Bursaspor’un Süper Lig’in 6. Haftasında Eskişehirspor ile oynayacağı maç ve A Milli Futbol Takımı’nın 13 Ekim’de İzlanda ile oynayacağı Avrupa Futbol Şampiyonası Eleme Grubu müsabakası riske girdi. TFF ve UEFA yetkilileri hazırladıkları raporu 10 gün içinde kamuoyu ile paylaşacak.