Atıcılık ve Avcılık Federasyonu’nda olağanüstü genel kurul için artık sayılı günler kalırken, camianın tecrübeli ismi Ufuk Arman başkanlığa adaylığını koydu.
Merhum başkan Bülent Torpil’in Milli Takım arkadaşı ve çok yakın dostu olduğunu kaydeden Ufuk Arman, Bülent Torpil ile federasyon çatısı altında uzun dönem çalıştıklarını söyledi. Atıcılık ve Avcılık sporunu Bülent Torpil’in bıraktığı yerden devam ettirerek önemli noktalara taşımayı hedeflediğini kaydeden Arman, “Hiçbir projenin yarım kalmaması adına ayrı bir sorumluluk duyuyorum ve bu sorumluluk duygusuyla yola çıkıyorum” dedi.
54 KEZ MİLLİ FORMA GİYERKEN, 28 KEZ TÜRKİYE REKORU KIRDI
20 yıllık sporculuk hayatında Havalı Tüfek, Küçük Çap Tüfek ve Skeet dallarında 54 kez milli takım forması giyen ve ülkemizi birçok önemli uluslararası organizasyonda temsil eden Arman, 1987 yılında Havalı Tüfek dalında Balkan rekoru kırarak Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran isim olma özelliğine sahip.
Babası ve aynı zamanda antrenörü olan Metin Arman’ın teşvikiyle ile 1980 yılında atıcılık sporuna başlayan Ufuk Arman, kariyeri boyunca defalarca Türkiye şampiyonu oldu ve 28 kez Türkiye rekoru kırdı.
ATICILIK SPORUNA ADANAN BİR HAYAT
Arman, aktif sporculuk hayatına nokta koyduktan sonra Milli Takım antrenörlüğünün yanında Teknik Kurul ve Eğitim Kurullarında uzun yıllar görev yaptı. Yıllarca antrenör kurslarında eğitmen olarak görev yapan Ufuk Arman bilgi birikimi ile yüzlerce yeni antrenörün yetişmesine de katkı sağladı. 1998 yılında yayımlanan ve atıcılık temel eğitimi konularını içeren “Atıcılığa Başlarken” adlı kitabı da bulunan Arman’ın eşi kendisi gibi yıllarca ay-yıldızlı formayı giydi.
OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL, 4 HAZİRAN’DA
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanlığı görevindeyken 8 Nisan 2016 akşamı Mehmet Bülent Torpil’in hayatını kaybetmesi üzerine Federasyon Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla gerçekleştirilecek Olağanüstü Genel Kurul, 4 Haziran Cumartesi günü Bera Ankara Otel’de yapılacak.
Yaklaşık 38 il ve 120 kulüpten 250 delegenin belirlendiği Olağanüstü Genel Kurul’un ilk toplantısında yeterli sayıya ulaşılamazsa, 5 Haziran günü çoğunluk aranmaksızın aynı yerde tekrar toplantı yapılacak.