Pınar Karşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca, Anadolu Efes karşısında aldıkları galibiyetle şampiyonluğa ulaşmalarının ardından, bir mucizeyi gerçekleştirdiklerini ve tarih yazdıklarını söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Anadolu Efes'i 85 - 71 mağlup etikleri maçın ardından konuşan Sarıca, "Bir takım eğer gerçekten iyi yapı oluşturmuş ve bir şeye odaklanmışsa bu inançla neler yapabileceğini göstermiş olduk. Bu sene ligi şampiyon olarak tamamlamak gerçekten bir mucize. İşte biz bu mucizeyi gerçekleştirdik. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’i yenerek şampiyonluk kazandık ve tarih yazdık diyebiliriz. İnşallah bu durum daha güzel günlerin başlangıcı olur” diye konuştu.

Mücadelenin başarılı oyuncularından Dixon ise, “Maça çıkarken zor olacağını biliyorduk. Rakibimiz herşeyini sahaya koydu. Bu benim için yaşadığım ilk şampiyonluk ve şampiyon olduğumuz için de çok mutluyum."dedi.

Anadolu Efes'in Başantrenörü Dusan Ivkovic da maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Ivkovic, "Pınar Karşıyaka'yı şampiyon oldukları için tebrik ediyorum. İstanbul dışından bir takım şampiyon olmuş oldu. Rakip aynı zamanda 2 Euroleague takımını eleyerek şampiyon oldu. Oyuncularım kazanmak için bu maça kafa olarak hazır değildi. Bundan çıkarılacakçok ders var."diye konuştu.

Anadolu Efesli Cedi Osman ise, “Etkili oyun oynayamadık. Bu da sonuca da yansıdı. Rakip daha iyiydi tebrik ediyorum.” dedi.