Türkiye Güreş Federasyonu, 2015 yılı yağlı güreş takvimini belirledi. Güreş federasyonun belirlediği takvime göre ülke genelinde 85 yağlı pehlivan güreşi organizasyonu gerçekleşecek.
2015 yılında 12 Nisan'da Uşak Eşme Yeşilkavak Belediye Başkanlığı Yağlı Güreşleri'yle başlayan güreş takvimi, 11 Ekim'de Antalya Serik Belediyesi Yağlı Güreşleri'yle sona erecek.
Edirne Sarayiçi'nde bu sene 654.'sü yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri ise 24,25 ve 26 Temmuz tarihleri arası yapılacağı belirtildi.
Tarihi Kırkpınar'dan daha eski olan 663. Tarihi Elmalı Güreşleri'nin 4,5 ve 6 Eylül tarihleri arası yapılacağı kaydedildi.
Geçen yıl 72 başpehlivanın katılımıyla Türkiye rekoru kıran 4. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin ise 20 Eylül'de yapılacağı ifade edildi.
20 Eylül'de yapılacak olan 4. Manavgat Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin bu seneki onur konuğunun ise Kırkpınar'da 9 defa altın kemer alan Türk yağlı güreşinin yaşayan efsanesi Ahmet Taşçı'nın olacağı belirtildi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, 4. Manavgat Güreşleri'nin 20 Eylül'de yapılacağını, güreşçi katılımı bakımından da geçen yıl olduğu gibi bu senede rekor sayıda olacağını söyledi.