Fenerbahçe Ülker olarak basketbolda final four oynamanın sevincini yaşayan Ülker'de spora yatırım büyüyerek devam ediyor.

Yıldız Holding Gıda - Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, "Bu güne kadar spor odaklı projelerden 270 bin çocuk faydalandı. Basketbol ve futbolda çocuk projelerimiz devam edecek. Futbol köylerine katılan 36 erkek ve 44 kız çocuğumuz milli takımlara seçildi." dedi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilen Eurolegau Final Four'u na katılan ve 4. olan Fenerbahçe Ülker'i Marid'de de yalnız bırakmayan Yıldız Holding Gıda-Ülker Grup Başkanı Mehmet Tütüncü spora yatırımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

Ülker son sekiz yılda çocuklara yönelik projelere 36 milyon TL harcama yaparken, bu sene içerisinde basketbol başta olmak üzere yine çocuklara yönelik yeni futbol projelerini hayata geçirecek. Türk sporunun en büyük destekçilerinden Ülker, Fenerbahçe Ülker'in Euroleague Final Four mücadalesine kalması sebebiyle Madrid'e giden ve takıma destek veren Yıldız Holding Gıda- Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü yaptığı açıklamada; "Fenerbahçe Ülker bu sezon Final - Four'a yükseldi, bu noktaya ulaşmak büyük bir başarıdır. Biz Ülker Grubu olarak spora yılda toplam 60 milyon TL kaynak ayırıyoruz. Çocuk odaklı projelere ise 8 yılda toplam 36 milyon TL yatırım yaptık. Bu yatırımımız Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında da artarak devam edecek." dedi.

"SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ KAPSAMINDA İKİ MİLYON ÇOCUĞA ULAŞTIK"

Ülker'in Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında bu güne kadar 2 milyonu aşkın çocuğa spordan sanata, dengeli beslenmeden kişisel gelişime kadar pek çok alanda kazanımlar sağladığına dikkat çeken Mehmet Tütüncü, şöyle konuştu:

"Çocuklar için futbol, Ülker'in en önemli çocuk projelerinden biri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile önümüzdeki sene yine federasyon tarafından belirlenen İstanbul'daki 380 okulun katılımıyla gerçekleştirilecek U-13 futbol ligini destekleyeceğiz.

Yeni dönemde ayrıca TFF ile birlikte hayata geçirilecek projede üniversitelerin Beden Eğitimi Bölümleri ve Spor Yüksek Okulları'nda eğitim gören antrenörler, bulundukları il ve ilçelerin okullarında futbol eğitimi verecek. Futbol Köyleri projemiz ise gelecek yıllarda yeni modüller eklenerek yoluna devem edecek."

"80 ÇOCUĞUMUZ MİLLİ VE 50 ÇOCUĞUMUZ DA PROFESYONEL OLDU"

Sosyal sorumluluk projeleriyle 8 yılda 2 milyondan fazla çocuğa ulaştıklarına dikkat çeken Yıldız Holding Gıda - Ülker Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, bunun da haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.

Tütüncü, 8 yıl gibi kısa bir sürede 'Futbol Köyleri' projesinde 32 ilde 55 köyde 4500 çocuktan 44 kız çocuğu ve 36 erkek çocuğunun milli takımlara seçildiğini de belirterek, "Yine 50 çocuğumuz ise profesyonel oldu. 270 bini aşkın çocuğumuzu spor odaklı projelerimizden faydalandırıyoruz. Ülker olarak 40 yıl önce başladığımız spor yolculuğunda spordan hiç kopmadık ve kopmayacağız." diyerek buna plan dahilinde devam edeceklerini ifade etti.

"TARAFTAR VE TAKIMI BİR ARAYA GETİREN AKIMA ÖNCÜLÜK ETTİK"

Euroleague Final Four'da yer alma başarısını gösteren Fenerbahçe Ülker takımını Madrid'de de yalnız bırakmadıklarını belirten Mehmet Tütüncü, "Final Four'a kalma başarısını gösteren Fenerbahçe Ülker takımının destekçisi olmaktan mutlluk duyuyoruz." diyerek, taraftar katılımıyla ilgili de şunları söyledi:

"Ülke olarak tarihi bir başarıya imza atan Fenerbahçe Ülker takımının uğurlanması da başlı başına bir olay oldu. Sosyal medyada düzenlenen "Güle güle gidin efsane olun gelin" kampanyasına 60 bine yakın taraftar katıldı. Bu gururumuza dünyanın çeşitli yerlerinden başarı dilekleriyle destek verildi."

"MUTLU ANLARA TANIKLIK EDİYORUZ"

Ülker olarak 2006 yılına kadar süren Ülkerspor'dan sonra yarışmacı olarak mücadeleden çekildiklerini ve kulüp takımlarına destek verdiklerini belirten Tütüncü, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sponsorluklarımızdan bugün Fenerbahçe Ülker'in başarısı ortada. 2010 yılında FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası, 2013 yılında FIFA U-20 Futbol Şampiyonasına destek verdik. Yine 2012 yılında parmakla gösterilen spor ve eğlence kompleksi Ülker Sports Arena'nın kapılarını açtık. Basketbol maçlarının dışında konserler ve ailece izlenen şovlara ev sahipliği yaptık. İstanbulluların sosyal yaşamına da katkı sağladık. Sporun içinde ise hep olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz."