Bursa Valiliği ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından düzenlenen Uluslararası Qpark Uludağ Snowpark Şampiyonası'nın final yarışları nefes kesti. Yarışmalarda hem amatörler hem de profesyonel snowboardcılar yaptıkları hareketlerle dikkat çekti.

    Bir olimpiyat dalı olan Engelli Parkur (Slopestyl) yarışına Türkiye'de ilk defa ev sahipliği yapan kayak merkezi Uludağ oldu. Şenlik kapsamında amatör yerli sporcular, dünya çapında üne sahip Celia Miller, Billy Morgan gibi yıldızlardan eğitim aldı. Uludağ'da yapılan Qpark Uludağ Snowpark ile Türkiye'deki sporculara maksimim ve güvenlikli bir spor yapma imkanı sunuldu. Uludağ ikinci bölge Kırkgözler bölgesinde düzenlenen yarışların finallerinde büyük heyecan yaşandı.

TİTREYEK DE OLSA GÖREVİNİZİ YAPTIĞINIZ İÇİN KUTLUYORUM
Qpark Türkiye Temsilcisi Levent İyici, “Türkiye’de ilk engelli parkur yarışları yapıldı. Avrupa’nın en iyi sporcularını getirdik. Uludağ’ı tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz, burada nitelikli tesisler olduğunu göstermek istiyoruz.” dedi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ise eksi 7 derecede ve kar yağışı altında görüntü alan gazetecilere, “Emek verenlerin hepsini kutluyorum, titreyerek de olsa görevinizi yaptığınız için kutluyorum.” diye konuştu. Yabancı sporcular da çok eğlendiklerini dile getirdi.

    Qpark Uludağ Snowpark yarışlarında sporcular muhteşem hareketler yaptı. Profesyoneller kategorisinde birinciliği Deniz Altınok kazanırken Kerem Gürdal ve üçüncü Atlı oldu. Dereceye girenlere ödül ve kupalarını Vali Karaloğlu ile Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta verdi.