FIS 30. Geleneksel Çocuk Kupası Uludağ’da 7 ülkeden 51 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Büyük çekişmelere sahne olan yarışlarda başarılı olan sporcular madalya sevinci yaşadı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Uludağ’da gerçekleştirilen FIS 30. Geleneksel Uludağ Çocuk Kupası 7 ülkeden 51 sporcunun katılımıyla 27-28 Şubat’ta gerçekleştirildi. U-14 ve U-16 kategorilerinde toplam 51 yarışmacı ile Uludağ’da heyecanlı anlar yaşattı.

Yarışmalara, Türkiye’nin yanı sıra Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Kosova ve Rusya’dan toplam 51 çocuk katıldı. 13-16 yaş arasındaki kız ve erkek çocukların katılımıyla düzenlenen yarışlarda Alp Kayak Disiplini'nde yapıldı. Yarışlarda birinci gün 5, ikinci gün ise 3 Türk sporcunun madalya aldığı yarışmayı Türk Milli Takımı, toplam 8 madalya ile tamamladı.

BU YARIŞLAR BURSA VE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ

Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, bu programın Bursa’da yapılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Şahin, “Elbette kayak bizim için önemli bir spor dalı Bursa’mız içinde, Uludağ’ımız içinde son derece önemli. Kayağın gelişmesi Bursa ve Uludağ olduğu kadar ülkemizde ilerlemesi önemli. Bu konuda üzerimize görevler düşen bir konu. Bunun için Bursa’da hem kayak öğretmenleri derneği, hem spor kulüpleri, hem de kayak federasyonumuz ile birlikte güzel bir çalışma başlattık. Altyapıda ve elit düzeydeki sporcularımızın ilerde uluslararası alanda derece alabilmesi için bir proje kapsamında alt yapı çalışması başlattık ve bu hala devam ediyor.” dedi.

Süleyman Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “Umut ediyorum ki uluslararası alanda hem olimpiyatlarda hem de Avrupa’da, hem de dünya şampiyonalarında gelecekte Türkiye kayak sporunda ismini yazdırsın. Bu çocuklarımızla ilerleyen süreçte 2020’de ve 2024’de, olimpiyatları hedef koyarız diye düşünüyorum.”

ESAS HEDEF ULUSLARARASI BAŞARI

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, yönetimi devraldıklarından bu yana dünya çapındaki organizasyonları Türkiye’ye getirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Türkiye’de bir kayak kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Yarar, Türkiye’nin kış sporlarında dünyada ilk 10 içine girecek altyapı oluşumunun tamamlandığını, madalya alacak sporcu yetiştirmeye yönelik çalışmalarının da sistematik olarak devam ettiğini söyledi.

TKF Başkanı Erol Yarar ise kendisinin de 40 yıl önce Bursa’da kayak sporuna başladığını belirterek, “Çocukların dünya ve olimpiyat şampiyonu yapmayı tek hedef olarak belirlemiştir. Esas başarının uluslararası başarı olduğuna inanıyoruz. Onun için bizim sporcularımız için ana hedef bunun gibi uluslara arası alanda başarı sağlamak. Artık Avrupa kupası yapan bir Türkiye, artık dünya şampiyonası yapan bir Türkiye var. Artık Türkiye eski Türkiye değil, hedeflerimiz ufuklarımız çok farklı. Sporla uğraşan, hedefleri uluslararası başarılar olan yepyeni bir kış sporları sitemini Türkiye’ye kazandıramaya çalışıyoruz. Bu gençlerimizle 2019 EOF’ta 2022’de kış olimpiyatlarında inşallah 2026 Türkiye’ye almak istediğimiz kış olimpiyatlarında yarışacak olan nesil bunlar.” şeklinde konuştu.