Bu yıl otuzuncusu düzenlenecek olan Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası yarın start alıyor.

Boksa uzun yıllar sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak hizmet eden, Avrupa Boks Birliği (EABA) ve Dünya Boks Birliği'nde (AIBA) Türkiye'yi başarıyla temsil eden merhum Ahmet Cömert anısına düzenlenen turnuva, Ataköy'deki ismi verilen spor salonunda Türkiye'nin yanı sıra 14 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Turnuva ile ilgili olarak Cömertler Matbaacılık A.Ş'nin Topkapı'daki tesislerinde düzenlenen basın toplantısına Ahmet Cömert'in oğlu Attila Cömert ve kızı Nilgün Cömert'in yanı sıra Boks Federasyonu Asbaşkanları Atilla Atatepe, Arif Çelik, Genel Sekreter Mustafa Küçük ve eski boksörler katıldı.

Attila Cömert toplantıda yaptığı konuşmada amatör sporların ülkeler arası dostluklara ve olimpizm ruhuna büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek "Çeyrek asrı aşan bir süredir bu turnuvayı düzenliyoruz. Turnuvanın başladığı ilk günden bu yana sürekli boksun önemli ülkeleri gelerek turnuvamıza iştirak etmiştir. Boksun da aralarında bulunduğu amatör sporlar her zaman ülkeler arasındaki dostluk bağların güçlenmesine hizmet ettiği gibi sporda da olimpizme büyük katkıları oluyor." dedi.

Ahmet Cömert’in kızı Nilgün Cömert ise babasının her zaman birleştirici bir unsur olduğunu ve herkes tarafından sevildiğini söyledi. Nilgün Cömert, verdiği örnekle de dikkat çekti.

Boks federasyonu adına konuşan asbaşkanlardan Atilla Atatepe, 2016’nın olimpiyat yılı olmasının yanı sıra 2015 gençler dünya şampiyonasının tarihinin yakın olması sebebiyle katılımcı ülkelerin 14 olduğunu belirterek, Türkiye ile birlikte yaklaşık 200 sporcunun şampiyonada mücadele edeceğini söyledi.

Atilla Atatepe, bu yıl yapılacak turnuvaya dünya boksunda sözü geçen herkesi davet ettiklerini ancak 14 ülkenin katılım göstereceğini de belirterek, "22 ülke bu turnuvaya katılacağını bildirdi fakat bu yıl 2016 olimpiyat yılı olduğu için bazı ülkeler mazeret göstererek katılamayacaklarını bildirdiler. 14 ülke ve 150 yabancı sporcunun katılımı ile bu yılki turnuvayı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Ahmet Cömert Boks Turnuvası dünyada yıllardır yapılan sayılı turnuvaların arasında en büyüğüdür. Sayın Atilla Cömert'in katkılarıyla gerçekleştireceğimiz bu turnuvada bizlerin Kasım ayında yapılacak Avrupa Genç Erkekler Şampiyonası'na hazırlık niteliğinde olacaktır." diye konuştu.

Bir basın mensubunun karaciğer yetmezliği nedeniyle İstanbul'da bir özel hastanede tedavi gören eski dünya ve kıtalararası ağır sıklet boks şampiyonu Sinan Şamil Sam ile ilgili sorusunu da cevaplayan Atatepe, "2 tane yürekli doktordan bahsettiniz ve 1 tane de bizim yürekli başkanımız var Sinan Şamil Sam'a sahip çıkan. Belki bilinmeyen bazı konular var. Sinan'ın ailesini Başkanımız getirtti. Başkan en son yine Cuma günü, kongreden bir gün önce çalışmalarını bırakıp hastanede Sinan'ın yanındaydı. Her şeyi ile yakından ilgileniyoruz. Yapılması gereken her şey yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Atatepe Türkiye’nin hem A milli hem de genç milli olmak üzere turnuvaya 50 sporcu ile iştirak edeceğini sözlerine ekledi.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yarın saat 14.00'de başlayacak turnuvada finaller cumartesi günü yapılacak. Müsabakalara girişin ücretsiz olduğu açıklandı.