UBA (Uluslararası Basketbol Akademi) tarafından Nisan ayında Türkiye’de ilk kez düzenlenen Amerikan Kolej Basketbolu seçmelerinde dikkat çeken oyuncular çeşitli burs teklifleri alırken bir grup genç sporcu da Amerikan Kolej Sporları Birliği’nden alınan davet üzerine “UBA Elite Team” adı altında Charlotte ve Augusta şehirlerinde düzenlenecek turnuvalara katılmak için yola çıkıyor.

Uzun yıllardır düzenlenen ve Türkiye’den ilk kez bir takımın bu tarz bir davet alarak katılacağı organizasyonlarda birçok kolej takımı spor bursu kazanabilecek yetenekli gençleri mercek altına alacak. Ülkemizi bu müsabakalarda temsil edecek olan UBA Elite Team 10-12 Temmuz arası “Battle Of The Best” turnuvasına katılırken 15-19 Temmuz tarihlerinde de “Peach State Summer Showcase” organizasyonunda Amerikalı oyuncularla mücadeleye girecek.

Hazırlıklarını UBA Çanakkale Kampı’nda Toronto Raptors’dan Patrick Patterson ve Bilbao Basket’ten Danilo Andjusic eşliğinde tamamlayan UBA Elite Team’in antrenörleri UBA direktörü Adin Adinoviç ve gelecek sezon için TBL ekiplerinden Tüyap Büyükçekmece ile anlaşan Serhat Şehit olurken Adin Adinoviç, "İlkbaharda düzenlediğimiz kolej seçmeleri gibi bu tarz turnuvalar da çocukların önünü açabilmeleri açısından çok faydalı oluyor. Artık ne aileler ne de çocuklar ABD’de spor bursu ile eğitim almayı bir hayal olarak görmüyorlar. Bu organizasyonları her sene tekrarlayarak kolej basketbolu oynayan Türk sporcuların sayısını arttırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

21 Temmuz’da Türkiye’ye dönmek için yola çıkacak olan UBA Elite Team’in kadrosu Burak Güngör (2000, Çorlu Gençlik), Onurcan Göçmen (1998, Socar Spor), Atakan Çiçek (1996, Üsküdar Spor), Mustafa Berk Avcı (2000, Pınar Karşıyaka), Ahmet Yiğit Karahasan (2000, Antalya Gelişim), Ozan Kerem Çoban (1996, Yeşilyurt SK), Mustafa Öksüzoğlu (1996, Yakın Doğu), Kerem Utku Karabacak (1999, Galatasaray), Berat Beşik (1996, Karadeniz SK), Oğuzhan Şahin (2000, Türk Telekom), Tahir Alkan Özüsuğ (1999, Nilüfer Belediye), Sinan Batu Çağlar (1998, Mavi Birlik), Burak Akın (1999, Beylerbeyi), Mehmet Taha Demir (1998, Akademi Rekreasyon), Tolunay Çiftçi (1996, Tüyap Büyükçekmece) ve Ali Pıtırlı’dan (2001, Tofaş) oluşuyor.