KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Kayseri'de üç yıl önce okçuluğa başlayan Gizem Elmaağaçlı, ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Etkinlikleri Spor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren 19 yaşındaki Gizem, 20-24 Ocak'ta Samsun'da düzenlenen Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda başarılı olarak kariyerinde ilk kez milli takıma seçilme başarısı gösterdi.

Mili takımla birlikte kısa süre önce Türkiye Okçuluk Federasyonunun ev sahipliğinde Ankara'daki ATO Congresium'da yapılan Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Gizem Elmaağaçlı, Evrim Sağlam ve Nevin Akdağ'dan oluşan Makaralı Yay Genç Kız Milli Takımı altın madalyanın sahibi oldu. Gizem, bu başarıyla ilk kez yer aldığı uluslararası organizasyonda kariyerine önemli bir başlangıç yaptı.

Elmaağaçlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğu sevdiğini ve önemli başarılar elde etmek için çok çalıştığını anlattı.

Sporun hayatında önemli yere sahip olduğunu dile getiren Gizem, "Bu sene Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girdim, tercih yapacağım. Beden eğitimi öğretmenliği bölümünü istiyorum. Spor yapmayı çok seviyorum." diye konuştu.

Disiplinli bir şekilde çalışıldığında bunu başarının takip ettiğini belirten Gizem, şunları söyledi:

"Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olduk. Benim için güzel yarışmaydı. Sıralamayı birinci bitirdim ve aynı zamanda Türkiye rekoru kırdım. Takım halinde de arkadaşlarımla şampiyon olduk. Makaralı yay genç kızlar kategorisinde altın madalya kazandık. Çok çalıştım, şampiyona öncesinde kampa girmiştik. Çalışmalarımızın sonucunu aldığımızı düşünüyorum, çok mutluyum."


- Türkiye rekoru kırdı


Gizem Elmaağaçlı, Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda sıralama atışlarında 600 üzerinden aldığı 590 puanla genç kızlar arasında Türkiye rekorunun da sahibi olduğunu belirtti.

Altın madalyayı Türkiye rekoruyla süslediğini dile getiren Gizem, şöyle konuştu:

"Türkiye rekoru beklemediğim bir durumdu. Atışlarım güzel gidiyordu, yarışmada iyi performans gösterdim. 600 üzerinden 590 puan attım. Bundan sonra da aynı şekilde yoğun tempoda çalışarak başarılarımı sürdürmek istiyorum. Önümüzde Türkiye Şampiyonaları var, onlara hazırlanıyorum. Romanya'da Gençler Avrupa Şampiyonası var. Çok iyi çalıştık, yoğun tempomuz vardı, haftada 5 gün, günde 5 saat çalışarak bu başarıyı elde ettik."

Antrenör Gökçen Tekeli ise Gizem'in yetenekli bir sporcu olduğunu dile getirdi. Sporcusunun başarısıyla gurur duyduğunu belirten Tekeli, şunları söyledi:

"Gizem çok başarılı bir sporcu. İki senedir beraberiz. Çok özverili, isteyerek yapıyor. Bu sene tamamen Dünya Şampiyonası'na odaklanmıştık, emeğimizin karşılığını aldığımız için mutluyuz. Yorulmak bilmeden çalışıyordu. Çok büyük potansiyeli olan sporcu. İlerleyen yıllarda daha büyük başarılar elde edeceğinden hiç şüphemiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin parlak olacağına inandıkları Gizem'e her türlü desteği vereceklerini kaydetti.