Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın düzenlediği 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası Finalleri gerçekleştirildi. Final maçını Afganistan’ı 4-1 yenen Türkmenistan kazandı. Turnuvada ev sahibi Türkiye yer almadı.

Yurt dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın düzenlediği 1. Uluslararası Öğrenciler Dünya Kupası final maçı, Ankara Ala Spor Kompleksinde yapıldı. Türkiye’de 160 ülkeden 80 bin uluslararası öğrencinin farklı üniversitelerde öğrenim görmekte olduğu bilgisi verildi. Toplam 256 takımın başvurduğu organizasyonda 59 farklı ülkeden 206 takım mücadele ettiği bildirildi.

Organizasyonda, 9 şehirde düzenlenen il elemeleri sonunda en başarılı 16 ülke takımı 14- 19 Mayıs tarihleri arasında finallere katıldı. Ankara'da yapılan son 16, çeyrek ve yarı final mücadeleleri sonucunda Türkmenistan ve Afganistan ülke takımları final, Bosna Hersek ve Yunanistan ülke takımları ise üçüncülük mücadelesi verdi. Turnuvada Yunanistan'ı 6-4 yenen Bosna Hersek üçüncü olurken, Afganistan'ı 4-1 yenen Türkmenistan turnuvayı 1. tamamladı. Turnuvada ev sahibi Türkiye yer almadı.

Organizasyona katılan spor yorumcusu Rıdvan Dilmen de final maçı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Organizasyonun güzel bulduğunu ifade eden Dilmen şunları söyledi: "59 ülke az değil. Çocukların dünya kupası. Bir buçuk ay sonra da finale kalan takımlar Türkmenistan ve Afganistan. Tabi ki güzel maç olur. Zevkli maç olur. Burada skordan çok 59 ülkenin çocuklarını ülkemizin sahiplenmesi ayrıca gurur verici bir olay. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz. Her antrenöre saygılıyız. Biz sadece izleyeceğiz, yorum yapacağız." dedi. Dilmen, 19 Mayıs’ın Türkiye için en önemli günlerden birisi olduğunu kaydetti.

Final maçından sonra plaket töreni yapıldı. Kupa takdimi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.