Alanya Belediyesi ve Dünya Paten Federasyonu tarafından düzenlenecek olan, Uluslararası Paten ve Futins (patenle oynanan futbol) Koçluğu ve Hakemliği Semineri, 21-24 Temmuz tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Dünya Paten Federasyonu Başkanı Arash Salman Pour ve diğer yabancı eğitmenlerin kurs vereceği seminerin bu yılki tercihi Alanya oldu. 21-24 Temmuz tarihleri arasında Alanya Kültür Merkezi’nde yapılacak olan seminere ilgi oldukça fazla. 3 gün sürecek seminere 15 farklı ülkeden 100’den fazla katılımcı konuk olacak.
Katılımcılara sertifika verilecek
Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan, Uluslararası Paten ve Futins Hakemliği ve Koçluğu Semineri’ne katılacak olan konuklara sertifika verilecek. Alanya Belediyesi ve Dünya Paten Federasyonu’nun düzenleyeceği ücretsiz organizasyona, Alanya’dan da isteyenler katılarak sertifika alabilecekler.
Paten ve Futins organizasyonu, Alanya Belediyesi’nin kış ayları için verimli olacağı düşünülen spor turizminde de şehrin ekonomisine katkı sağlayacak. Bu yıl Kasım ayında Paten ve Futins Dünya Şampiyonası, dünyadan 64 ülkenin katılımı ile Alanya’da yapılacak.