Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesisleri’nde 31 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışmada 3 ülkeden 450 yüzücü şampiyonluk mücadelesi vermenin yanı sıra, uluslararası dostluklar kuracak.

Bu yıl 31.si düzenlenecek olan uluslararası yüzme şampiyonasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere devlet erkânı ve Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Adalar Kaymakamı Ahmet Arabacı, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan davet edildiler.

Yurtiçinden ve yurtdışından takımlar hazırlıklarını tamamlayıp, gelmeye hazır olduklarını bildirdikleri yarışlar 30 Temmuz Cuma günü saat 14.30’da yapılacak açılışla başlayacak. 3 ülkeden 450 yüzücünün kıyasıya yarışacağı şampiyona, 1 Ağustos Cumartesi günü saat 20.00’deki ödül töreninin ardından yapılacak kutlamayla sona erecek.

"TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK"

Kınalıada’da çeyrek asrı aşkın süredir başarılı bir organizasyonla gerçekleştirilen bu şampiyonanın, Avrupa Yüzme Federasyonu LEN tarafından da tanındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin, "Aynı zamanda Avrupa Yüzme Federasyonu'nun yarış takviminde yer alıyor. Şampiyonaya katılan sporcu sayısının büyüklüğü, verilen ödüllerin çeşitliliği ve uluslararası bir organizasyon olması açısından Türkiye için önem taşıyor." dedi.

Kulübün bu turnuvayı düzenlemedeki en büyük amacının yüzme camiasına katkıda bulunmak olduğunu da vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Burçkin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en özel yerlerinden biri olan Prens Adaları’nda gençlerin, spor centilmenliği ve kardeşliği çatısı altında buluştuklarını belirtti. Burçin, şöyle devam etti:

"Yabancı katılımcıların bu etkinliği sadece bir yarışma olarak değil, yoğun geçen bir yılın ardından kendilerine tanınan bir ödül olarak gördüklerini, her yıl bu şampiyonayı mutlulukla beklediklerini söyleyebilirim. Bu sayede müsabaka sonrası kısa da olsa bir tatil yapma fırsatı yakaladıklarını bize belirtiyorlar. Bu şampiyonanın Türk yüzücüler ve takımlarını yabancı takımlarla buluşturup, onlara uluslararası tecrübe kazandırdığını da mutlulukla söyleyebilirim."

ŞAMPİYONAYA ULUSLARARASI İLGİ VE KATILIM HER SENE ARTIYOR

Şampiyonada takımların 7 ayrı dalda yarışacakları açıklanırken, bu dallar 50m Serbest, 100m Serbest, 400m Serbest, 100m Kurbağa, 100m Kelebek, 100m Sırtüstü ve 200m Karışık olarak belirlendi.

31. Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası'na katılması kesinleşen takımlar ise şöyle:
Yabancı takımlar: Albatros, Chernomorets Bourgas, Akulite Bourgas, KPS Torpedo – Varna (Bulgaristan) ve Delfin (Özbekistan)
Ulusal takımlar: Adalar Su Sporları Kulübü, Akademi Demirspor Kulübü, Altınkulaçlar Kulübü, Anabilim Spor Kulübü, Anadolu Üniversitesi G.S.K., Ankara Yüzme Kulübü, Avrasya Spor Kulübü, Avrupa Yüzme İhtisas, Balıkesir Yıldız Kulaçlar, Beykent Koleji, Büyükada Su Sporları Kulübü, Denizkızı Yüzme Kulübü, Eskişehir Kamerspor, Fenerbahçe Spor Kulübü, FMV Işıkspor Yüzme Kulübü, Genç Yunuslar Spor Kulübü, Heybeliada Su Sporları, İnegöl Belediye Spor, İnegöl Ortakçı Spor Kulübü, İstanbul Gençlik ve Spor Kulübü, İstanbul Su Sporları, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor Kulübü, Kınalıada Su Sporları Kulübü, Mert Spor, Modafen, ODTÜ Spor Kulübü, Sakarya Yüzme Spor Kulübü, Türkiye Spor Yazarları Derneği (T.S.Y.D.), Tekirdağ Gençlik Spor Kulübü, Yeşilyurt Spor Kulübü ve Yıldızlar Kocaeli Yüzme Kulübü.