Çaykur Rizespor karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyet ile ligden düşen Mensin İdmanyurdu’nda Teknik Direktör Ümit Özat, soyunma odasında futbolcuları ile vedalaştı. Maçın sonunda teknik adamlar mücadeleyi beraber değerlendirdi.
Çaykur Rizespor - Mersin İdmanyurdu maçı sonrası Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman’ın basın açıklaması yaptığı sırada Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat basın odasına girerek , “İngiltere’de hocalar birlikte maç yönetiyor. Biz de beraber röportaj yapalım” dedi.
Karaman da Özat’ın bu hareketi üzerinde yanındaki sandalyede kendisine yer verip maçı değerlendirdi. Karaman yaptığı açıklamada, “Ümit hocaya çok net bir kompliman yapmak istiyorum. Kadro olarak avantajlıydık. Hamle gücü bizden yanaydı. Buna rağmen karşımızda 16 kişi şehrimize gelen genç bir takım vardı. Teknik adamın gözü üzerlerinde, disiplinli oynayan, topu aldıklarında ne yapacağını bilen bir takım gördük. Ümit hocayı tebrik ediyorum. Onun yaşadıklarını ben de yaşadım. Paranın olmadığı, oyuncuların antrenmana çıkmadığı. Ama hem Samsun’da yaptıkları hem de Mersin’de yaşadığı şanssızlıkları ortada. Bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugünkü maçta takımında ilk kez oynayan 8 oyuncusu vardı. Dolayısı ile ben üç puanı fazla büyütmüyorum. Ama önemli diyorum. Arkadaşımı da terbi ediyorum. İyi bir teknik adam olacak. Zaten iyi bir teknik adam. Televizyondan izlendiği kadar belki yanlış tanındı. Bende kendisi ile kavga ettim. Sonra ondan özür diledim. Çok iyi arkadaş olduk. Futbol bilgisi iyidir. Ben ona güveniyorum” dedi.
OYUNCULARI İLE VEDALAŞTI
Maç sonucuna göre Mersin İdmanyurdu ligden düşerken, Özat basın odasına oyuncuları ile vedalaşarak geldi. Açıklaması sırasında takımdan ayrılacağını açıklayan Özat, “Kompliman yaptığına bakmayın. Haftada 2-3 kez bana attığı fırçanın haddi hesabı yoktur. O futbol aşığı birisi. Abim farklı bir şey ama tabiri caiz ise futbol manyağı bir adam. Futbolu seviyor, kendini yenilemeyi seviyor. Zaten kendinizi yenileyemezseniz bu çarkın içerisinde kalma şansınız olmaz. Rizespor’da bugün Kweuke ve Eren olsaydı bu takımın puanı 45’lerde olurdu. İnşallah seneye imkanların daha iyi olduğu bir ortamda karşınıza çıkarız. Bir şeyler yapmaya çalıştık. Üç maçta yedi puan aldığımız dönemde maddi ve manevi birlikteliği sağlayabilseydik bugün çok daha iyi yerlerde olabilirdik. Buna rağmen içeride oyuncularım ile vedalaştım. Şunun için vedalaştım. Aslında son üç maçta dağılmamaları için onların yanında olmak isterdim. Ama seneye getirecekleri hoca belki takımı bu son üç maçta görmek ister, futbolda bu önemlidir. Bu nedenle böyle bir karar aldım. Üç günlük bir izin verdim. Yönetimle başkanla görüşeceğim. İlle de devam et derlerse sorun olmaz. Güzel bir tecrübe oldu. Herkese hakkımı helal ediyorum. Benden yana varsa onlarda helal etsinler” şeklinde konuştu.