Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen 'Uluslararası Spor Festivali'nde sporcuların nefes kesen gösterileri katılımcıların beğenisini topladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi’ndeki 115 öğrenci topluluğunun işbirliğiyle düzenlendiği ve 6-10 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Spor Festivali, Görükle Kampüsünde başladı. Kampüsteki Atatürk Anıtı’nda başlayan törenlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Rektör Vekili Prof.Dr. Tevfik Yücedoğru, atına çelenk sunup, ardından festival meşalelerini yaktı. Ardından Büyükşehir Belediye bandosu eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile protokol üyeleri spor etkinliklerinin yapılacağı alana geldi.

Bursa’nın sporda da marka bir kent olması için bu konu üzerine hassasiyetle eğildiklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akademik kadrosuyla birlikte 70 bin nüfusa ulaşan Uludağ Üniversitesi’nin Bursa’ya daha fazla katkı sağlaması için bu güne kadar verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini söyledi. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eray Alper de tamamen öğrenciler tarafından organize edilen spor festivalinin uluslararası boyutu nedeniyle Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilk olduğunu hatırlattı. Olimpik bilincin yerleştirilmesi açısından spor organizasyonlarını önemsediklerini ifade eden Alper, “Bu etkinlik, bilim, spor, kültür sanatın da aralarında bulunduğu 115 öğrenci topluluğumuzun katkılarıyla düzenlendi. Toplam 9 bin 700 başvurunun yapıldığı festival kapsamında 48 etkinlik ve 23 farklı branşta spor müsabakaları yapılacak. Gerek festivale verdiği destek gerekse üniversitemize sağladığı katkılar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından sergilenen gösteriler büyük beğeni topladı.