Antalya'da üçüncüsü yapılacak olan Turkısh Airlines Open Golf Turnuvası'nda yarışacak olan dünyaca ünlü Kuzey İrlandalı Golf oyuncusu Rory McIlroy, antrenmanlarda topu istediği kadar çok deliğe sokamadığını, iki adım öne, bir adım geriye giden bir performansının olduğunu söyledi.

Türkiye Golf Federasyonu tarafından organize edilen 3. Turkish Airlines Open Golf Turnuvası 29 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde Antalya Belek turizm beldesinde yapılacak. Turnuva öncesi Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Avrupa Turnuvası Operasyon Direktörü Keith Watersb ve sponsor olan Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat tarafından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Ağaoğlu, son yıllarda Avrupa’nın en iyi golfçülerine ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Türk Hava Yolları ile isim sponsorluğunu 3 yıl daha uzattıklarını ifade eden Ağaoğlu, gelecek yıllarda golfün en iyilerine ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

"Turkish Airlines Open önümüzdeki 3 yıl boyunca isim sponsorluğuna devam ettiğini açıklamak isterim." diyen Ağaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Golf turistlerinin sayısı krizden azalsa da Belek’e gelenlerin sayısı yüzde 5 arttı. Yatırımcılar buraya yatırım yapıyor. Buraya 23 saha daha yapılacak. Sektör açısından baktığımızda golf dünyada gerçekten iyi para kazandıran tek spor. Geçtiğimiz yıl buraya golften gelen 130 bin kişi. Bunlardan elde edilen gelir 200 milyon Euro civarında. Çok basitçe bu turnuvaların ne kadar etkili olduğunu gösterir. Rakamlar arttı. Genç oyuncuların sayısı yüzde 80 civarında."

Avrupa Turnuvası Operasyon Direktörü Keith Waters, turnuvanın isim sponsorluğunun 3 daha uzatılmasıyla ilgili verilen haberin önemli olduğunu söyledi. Çok fazla yağış nedeniyle bazı sahalarda sorunların yaşandığını da belirten Waters, "Özellikle oteller çok güzel. Oyuncular çok memnun oluyor. Bu hafta bütün günler yağış oldu. Bazı sahalar yaklaşık 20 barker hasar gördü. Tamiri için gösterilen çabaya teşekkür ederim." dedi.

Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, turnuvaya 3 yıl daha sponsor olduklarının altını çizerek golf sporunu desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

MCILROY’IN HEDEFİ SEZONU POZİTİF KAPATMAK

Dünyaca ünlü Kuzey İrlandalı Golf oyuncusu Rory McIlroy da turnuvada bulunduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Sakatlığının ardından sıkı çalıştığını ve sakatlıktan önceki seviyesine yaklaştığını belirten McIlroy, doğru yönde bir kaç adım attığını kaydetti. Bu hafta da hangi seviyede olduğunu görmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Rory McIlroy, "Sezonu iyi kapatmak istiyorum. Son 3 turnuvadan birini kazanmak istiyorum. Kendimi yılın sonunda daha iyi hissettirecek bu. İyi bir biçimde pozitif olarak bu yılı tamamlamak istiyorum." dedi.

"TOPU İSTEDİĞİM KADAR DELİĞE SOKAMIYORUM"

Rory McIlroy, diğer golf oyuncularının neler yaptığından çok kendine konsantre olduğunu ifade etti. Zayıf kalan yönlerini de açıklayan Rory McIlroy, "Topu istediğim kadar çok deliğe sokamadım. Sadece belli noktalara odaklanmak istiyorum. Biraz daha asılmak istiyorum. Kendime yeterince şans verdim. Kazandığım turnuvalarda başarılı oldum. İyi bir yönde gittiğimi düşünüyorum. En iyi performansım Şikago'daki şampiyonaydı. 7 vuruşu da tamamladım 4. oldum. İki adım öne bir adım geriye giden bir performansım var. Önümüzdeki haftayı ileri adımla tamamlamak istiyorum." dedi.

Rory McIlroy, 2013’te ilk 10’dan geriye doğru bir düşüş yaşadığını, tekrar yükselmenin de kolay olmadığını kaydetti.

Son olarak McIlroy, Türkiye’deki sahaların çok nitelikli olduğunu ve otellerin yerinin çok beğendiğini ifade etti.