Rekabetle eğlence, koşamayanlara umut olmak için çağrıda bulunan ünlülerden, tüm dünyada aynı anda başlayacak Wings For Life World Run için çağrı geldi.

Tüm dünyada aynı anda başlayacak Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek üzere ikinci kez hayata geçiriliyor. 3 Mayıs 2015’te Türkiye saatiyle 14.00’da dünyada altı kıtada 35’ten farklı lokasyonda startı verilecek Wings for Life World Run’ın Türkiye ayağı 2014’te olduğu gibi 2015’te de Alanya’da koşulacak.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü isimler Wings for Life World Run elçisi olarak herkesi koşuya davet ediyor. Dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin Alanya’da gerçekleşen Türkiye ayağına ünlü oyuncu Ayşe Tolga, gazeteci Yonca Tokbaş, hiphop sanatçısı Kamufle, profesyonel Hırvat basketbolcu Dario Šarić ve milli sporcular Naz Aydemir Akyol, Yağız Avcı ve Ahmet Arslan’ın yanı sıra pek çok profesyonel ve amatör sporcu da destek veriyor.

Wings For Life World Run 2015’e özel çekilen videoda ünlü isimler yarışa destek çağrısında bulunuyor. Wings for Life World Run, profesyonel koşuculardan amatörlere kadar her yetenekten tüm sporculara açık. Herkesin katılabileceği yarışmada tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak.

Wings for Life World Run, rekabete tat katan farklı koşu formatıyla dikkat çekiyor. 35 binden fazla sporcunun tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, her lokasyonda sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlayacak. Yakalama aracı yarışın ilk etaplarında yavaş ilerlerken, son bölümde hızını artırarak bitiş çizgisine ulaşacak. Elektronik sensörlere sahip yakalama aracının yanından geçtiği sporcunun koşu çipi otomatik olarak okunacak. Böylece koşucunun derecesi belirlenecek ve koşucu yarışı bitirmiş sayılacak. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu global şampiyon ilan edilecek. Türkiye’de ise geçen yıl olduğu gibi Alanya’daki yakalama aracını şampiyon rallici Yağız Avcı kullanacak.

TÜM GELİRLER OMURİLİK ARAŞTIRMALARINA

Bu arada Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı’nın omurilik araştırmalarına dikkat çekmek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor.

Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004’te kurulan Wings For Life Vakfı’nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak.

Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run 2014’te 3,6 milyon ABD doları tutarında bir yardım toplanmıştı. Bu yıl yeniden rekor bağış hedefleniyor.