Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ural Aküzüm, Carlos Arroyo'nun rest çekip, tehdit edip 'Uçak biletimi aldım ve gidiyorum' demesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

    Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Ural Aküzüm, kulüp televizyonuna sarı - kırmızılı oyuncu Carlos Arroyo hakkında açıklamalarda bulundu. Sarı - kırmızılı camianın 110 yıllık bir kulüp olduğunu kaydeden Aküzüm, "Biz görev yapan yöneticiler olarak bu tarihsel sorumluluğa ve bizi biz yapan prensiplere uygun davranmaya mecburuz. Kamuoyunun da bildiği gibi, tüm sporcularımıza ödemelerimizi belli bir takvim içinde yapıyoruz. Biraz gecikmeli olmakla beraber yükümlülüklerimizi eksiksiz olarak yerine getiriyoruz. Tüm takım ve sporcular içinden geçtiğimiz sürecin getirdiği bu koşullara riayet edip sahada mücadele ederken, Arroyo'nun da aynı hassasiyeti göstermesini beklerdik. Kaldı ki Carlos, Galatasaray'daki başarılı performansına karşılık bugüne kadar kulübümüzden yaklaşık 4,5 milyon Amerikan Doları tutarında ücret hak etti ve aldı." diye konuştu.

    Ural Aküzün, sözlerini şöyle sürdürdü:
         
"Yöneticiler, antrenörler, oyuncular dahil hiç kimse Galatasaray'dan büyük değildir. Kulüp içinde herhangi bir isme ayrımcılık yapmamız da söz konusu olamaz. Bütün sporcularımız bizim için çok değerlidir. Ender, Sinan, Kerem ne kadar değerli ise Carlos da o kadar değerlidir. Ayrımcılık yapamayız. Maalesef Carlos, Ergin Ataman hocamızın verdiği rapora göre takım içi dengeleri bozacak şekilde davranmıştır. Takımdaşlık ruhu içinde rest çekmek ve tehdit etmek, uçak biletimi aldım, gidiyorum gibi davranışları kabul etmemiz mümkün değil. Carlos, mazereti olmamasına rağmen dün tüm Türkiye’nin gözü önünde yaşanan kasti hakem hatalarıyla elimizden alınan Anadolu Efes maçına ve öncesindeki kampa gelmeyerek hata yapmıştır.
    Galatasaray ailesindeki herkes, yöneticisinden oyuncusuna, Galatasaray'dan büyük olmadığını anlamalı ve bunun gerektirdiği şekilde davranmalıdır. Galatasaray'a tarihi boyunca nice büyük oyuncu gelmiş ama bizi biz yapan değerler çerçevesinde gerektiğinde de kim olduğuna bakılmaksızın yollar ayrılmıştır. Hiçbirimiz Galatasaray'dan büyük değiliz. Carlos büyük oyuncudur, büyük başarılar elde etti ama tutumu konusunda Ergin Hoca ile prensipler noktasında aynı görüşteyiz. Carlos'un arkadaşlarını bu yolda yalnız bırakmayacağını ümit ediyorduk. Bu ümidimizi korumak istiyoruz ama bu tutumuyla mümkün değil. Şunu herkesin bilsin ki Galatasaray, formasına yakışan onurlu mücadelesini, ona inanan yürekli sporcuları ve büyük taraftarıyla sürdürmeye devam edecektir."