Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Fenerbahçe'ye zenci muamelesinin yapıldığını söyledi.

Süper Lig’in 26. haftasında Çaykur Rizespor maçının ardından yaşanan silahlı saldırı olayının ardından olağanüstü toplanan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, olayın ardından devlet büyüklerinin kendilerini aradığını belirterek şöyle konuştu:

"Arkadaşlar biliyorsunuz 2 gün önce çok önemli günler yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Önce bu olaylardan dolayı başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan eski cumhurbaşkanlarımızdan Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere bütün bakanlarımız bize bu olaylardan dolayı taziyede bulunup bu olaya sahip çıktılar.

Biz inanıyoruz ki çok kısa sürede bu failler bulunacaktır. Bu sadece Fenerbahçe'ye yapılan bir olay, yaşayanlardan birisi de benim. Olayın özetine gelince tamamen şoföre yönelik bir atış ama bazı kamu çalışanları taş atıldığı yönünde bilgiler paylaştı. Sayın başkan taraftar ve yönetim kurulana çok teşekkür etmek istiyorum. Provakosyon yapmadan bekliyoruz olayın çözümlemesini. Bazı insanlar bu olayı anlamış değil hala, 50 metre vardı otobüsle aramızda sizler basın mensupları kendileri de söyledi onlar da can tehlikesi yaşadılar. Bu planlı yapılmış hadise bu olayların aydınlatılması lazım."

"KURŞUN 20 SANTİM SEKSE, İSMAİL KARTAL'INDA CANI GİTMİŞTİ"

Olayın gerçekleştiği anıda anlatan Uslu, "Olayın özetine gelince tamamen şoföre yönelik bir atış. Bazı arkadaşlar taş olarak geçiştirmeye çalıştığı için epey mücadele ettik. Sayın başkanımıza yönetim kurulu üyelerimize ve bütün taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Hepimiz itidalli olayın aydınlanması için provakasyona neden olmamak için sakin sakin bekliyoruz. Burada insanların canına kastetme var, öldürme var. Rehavetler içinde bakıyorum ki bazı insanlar bu olayı anlamış değil. Öndeki otobüs durduğu zaman aramızda 30-50 metre vardı. Medya mensupları da vardı. Sadece otobüs değil medya mensupları da can tehlikesi atlattı. Kendileri de söylüyorlar. Otobüse birşey olduğunda yanındaki arkasındakiler de gidebilirdi. Bu planlanmış. Türkiye açısından olayın aydınlatılması lazım." diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsmail Kartal tam şoförün arkasında oturuyordu. 20 santim sekse İsmail'in canı da gitmiş olurdu. Can kaybı olmadı. Şoförümüz yaralı. Elimizden geldiğince ona da sahip çıkacağız. Bir otobüs beyaz Fenerbahçe otobüsü de değil. Öyle bir zamanlama yapılıyorki 110 kilometre hızla giderken kurşunlanıyor. Taş attı deniliyor. Taşın gitme ihtimali yok. Önemli olan futbolcuların durumu. Sonuçta onlar da etten kemikten olan insanlar. Olayı birinci gün anlamadılar ama ikinci gün, dün epey konuşmalar yapıldı. Psikolojik olarak durumları hiç iyi değil. Bugün belli bir kısımla antrenman yapılacak."

"ŞAMPİYONLUK VE 4. YILDIZ ÖNEMLİ DEĞİL, İNSAN SAĞLIĞI ÖNEMLİ"

Oyuncuların da etten kemikten insanlar olduğunu kaydeden Mahmut Uslu, "Dün oyuncularla epey bir konuşma yapıldı, psikolojik olarak hiç iyi değiller. Sow kaçıp gitmedi, hocasından izin alarak ailesi gitti o da ailesinin yanında gitti. Çünkü anca izin verilmiş kendisine. Bizim için şampiyonluk, dördüncü yıldız önemli değil herkesin can sağlığı bizim için en önemlisi budur. Şampiyonluklar kaybedilir biz çok şampiyonluk kaybettik herkes de biliyor nasıl kaybettiğimizi bunların detaylarına girmeyeceğim ama arkadaşlarımızın umarım psikolojilerini düzeltiriz ve yeniden yarışa gireriz." diye konuştu.

"FENERBAHÇE'YE ZENCİ MUAMELESİ YAPILIYOR"

Bugün yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı'na neden katılmadıklarının sorulması üzerine ise Uslu, "Türkiye'nin futbolunun veya sporunun biz beyazı olmamız lazımken bize zenci muamelesi yapılıyor, ayrımcılık yapılıyor. Zaten Kulüpler Birliği toplantısına katılmıyoruz. Ama federasyonla görüşüyoruz. Sabah 5'te geldikten sonra bildiri yayımladık. Herhangi bir kimseye gidip de savunacak falan bir ihtiyacımız yok. Türkiye'nin futbolunun veya sporunun biz beyazı olmamız lazımken bize zenci muamelesi yapılıyor, ayrımcılık yapılıyor. Bu ayrımcılık yapılırken birçok insan kullanılıyor. Bu olaylar aydınlatılana kadar maçlara çıkmayacağımızı açıkladık." diyerek sözlerini tamamladı.