Utah Jazz'ın yükselen yıldızı Rudy Gobert, 2014-2015 sezonunda sergilediği etkileyici performans ve geleceğe yönelik hedefleriyle ilgili olarak NBA'in sorularını cevapladı.

Utah Jazz'ın 2013'te draft ettiği "StifleTower" lakaplı Fransız oyuncu Gobert, All-Star maçından itibaren takımının en yüksek savunma istatistiklerine sahip takım konumuna gelmesine katkıda bulundu. Şu anki formu hakkında konuşan Gobert, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İlk beşte yer alıyor olmaktan oldukça mutluyum, bu sezon için hedefim buydu. Kişisel performansıma gelecek olursak, aslında tam anlamıyla tatmin olduğumu söyleyemem çünkü daha iyisini yapabilirim. Hedefimiz mümkün olduğu kadar çok maçı kazanmak. Eğer konsantrasyonumuzu kaybetmezsek bütün rakiplerimizi yenebiliriz. Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki takımın lideri, özellikle de savunmadaki lideri olmaya devam etmek istiyorum."

Oyuncuların kendisine saygı duyduğunu da belirten Rudy Gobert, "Bazen bana bunu söylemek için, tıpkı MarcGasol'un geçen defa yaptığı gibi, maçtan sonra yanıma geliyorlar. Gösterdiğim gelişim hakkında ise şaşırtıcı bir durum yok. Gelişimimin beni çok şaşırttığını söyleyemem. Bu seviyeye gelmek için çok çalıştım ve hala oyunumun üzerine ekleyebilirim." dedi.

Takımın koçu Snyder hakkındaki sorulara da cevap veren Fransız oyuncu, "Hiçbir koçla aramda bu kadar iyi bir ilişki olduğunu hatırlamıyorum. Onunla aynı basketbol felsefesini benimsiyoruz, oyunu aynı pencereden değerlendirebiliyoruz ve iyi anlaşıyoruz. Bazen sanki benim düşüncelerimi okuyormuş gibi hissediyorum. Takım, onun sayesinde büyük adımlar attı. Sadece oyun anlamında değil, aynı zamanda mental olarak, ben de öyle. Bir koçtan, daha fazlasını bekleyemezdim." dedi.

Önümüzdeki beş yıl hedefleri arasında All Star seçilmek olan 22 yaşındaki oyuncu, geleceği hakkında ise "Önümüzdeki sezondan itibaren play-off’ları hedefleyebiliriz. Genç bir takımız ve hala gelişme kaydedebiliriz. Büyük bir yıldız oyuncuya ihtiyacımız yok çünkü takımımız, yıldız oyunculara sahip diğer takımlar kadar iyi bir takım. İleriye yönelik olarak, NBA Defensive Player Ödülü'nü hedefliyorum ve en fazla 5 yıl içerisinde All-Star'a seçilmeyi umuyorum. All-Star'a seçilmek bütün NBA oyuncularının hayalidir ve aynı şekilde benim de kariyer hedeflerimin önemli bir parçası." ifadelerini kullandı.