Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Antalyaspor karşısında mücadeleye iyi başladıklarını ama son vuruşlardaki eksiklik nedeniyle puan kayıpları yaşadıklarını kaydetti.
Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Gençlerbirliği deplasmanda Antalyaspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Üzülmez, oyuna iyi başladıklarını belirterek, maçtan önce zor bir mücadele olacağını hesapladıklarını kaydetti. Son 5-6 haftanın en iyi maçlarından birine başladıklarını aktaran Üzülmez, “İlk 40 dakikada doğru işler yaptık. Deplasman takımının yapacağı her şeyi yaptık. Penaltı kaçırdık, net goller kaçırdık. Direkten dönen topumuz var. Bunlar gol olmayınca her şey değişti. Karşınızda da etkili bir takım var. Bizim atmamız gereken penaltıyı, rakip takım kazandığı penaltıyı atarak öne geçti” dedi.
İkinci yarı rakibin daha iyi oynadığını aktaran Üzülmez, “Dönen topları rakip iyi karşıladı. Defansif anlamda rakibin ataklarında sıkıntılar yaşadık. 90. dakikada Stancu’nun girdiği pozisyon var. Galip de gelebilirdik. Çalışıyoruz, üretmeye çalışıyoruz. Ofansif anlamda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu noktada kalitemizi arttırmamız gerekiyor. Gol anlamında, son vuruştaki sıkıntı bizim daha üretken olmamızı engelliyor. Geçen seneye oranla bu yıl üretkenlik anlamında gerideyiz. Atletik bir oyuncuya ihtiyacımız var. O tür oyuncular aramızda olmaması nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Önemli oyuncuların aramızdan ayrılması uyumsal anlamda geri gitmemize neden oldu” diye konuştu.