V1 Challenge 3. etap yarışları, dün İzmir Ülkü Park Pisti’nde yapıldı. 21 pilotun start aldığı 3. etap yarışlarında, tam bir heyecan fırtınası yaşandı.
V1’in İzmir’deki 3. ayağı beklendiği gibi yine müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İki yarış üzerinden koşulan 3. etapta pistten çıkanlar, ‘spin’ atanlar, kaza yapanlar, tozu dumanı birbirine katanlar Ülkü Park’taki heyecanı bir kat daha artırdı. İzmir Ülkü Park’ta koşulan her iki yarışta da, pilotlar arasındaki rekabet nefesleri kesti. Ülkü Park tribünlerini dolduran izleyicilere müthiş bir seyir keyfi sunan V1 pilotlarının yüksek mücadelesi herkesten tam not aldı.
Rekabet tavan yaptı
Antrenman turlarında ısınan pilotlar, sıralama turlarında avantaj yakalamak ve en hızlı isim olmak için kıyasıya mücadele etti. Bu arada pilotlar arasındaki rekabet de kelimenin tam anlamıyla tavan yaptı. Sıralama turları sonunda Çaykur Rizespor adına yarışan genç pilot Ayhancan Güven en iyi zamanı yapıp ‘pol’ pozisyonunu elde ederken, genel klasman lideri ISS pilotu Burak Çukurova ikinci, Bambi Mobilya pilotu Adem Çetmen ise üçüncü sıradan start alma hakkını kazandı. Birinci yarışın startıyla birlikte müthiş bir kargaşa yaşandı. Start anıyla birlikte öne fırlayan ve iyi bir çıkış yapan Burak Çukurova liderliği ele geçirdi. Ancak ilk turun sonunda Ayhancan Güven yaptığı inanılmaz atakla liderliğe yükseldi. Kalan turlarda hızını koruyan ve temiz bir yarış çıkaran genç pilot damalı bayrağı geçen ilk isim oldu. Birinci yarışta Ayhancan Güven’in ardından Burak Çukurova ikinci ve Adem Çetmen üçüncü geldi.
Ayhancan Güven 1.
Format gereği birinci yarışta puan alan ilk 12 pilotun tersten start aldığı ikinci yarışta tam bir heyecan fırtınası vardı. Kırçiçeği adına yarışan Cem Yudulmaz yarışa ‘pol’ pozisyonunda başladı. Sonraki turlarda hızıyla öne çıkan ve pistte fırtına gibi esen Ayhancan Güven, on ikinci sıradan başladığı yarışta liderliğe yükseldi. Bu liderliğini yarış sonuna kadar koruyup açık ara ‘finish’ gören Ayhancan Güven haftayı ‘duble’ zaferle kapattı. İkinci yarışta, 11. sıradan start alan Burak Çukurova ikinci, onuncu sıradan start alan Adem Çetmen ise üçüncü geldi.
Ödüller verildi
Sezon genelinde, rekor seviyedeki toplam 102 bin TL’nin sahiplerini bulacağı V1 Challenge’ın 3. etabında toplam 17 bin TL de podyum gören pilotların oldu. Ödüller, dereceye giren pilotlara sunuldu. Türkiye’nin en popüler motor sporları organizasyonlarından olan V1 Challenge, Volkan Işık ve ekibi danışmanlığında, Ülkü Motorsport tarafından organize ediliyor. TRT Spor’dan yayınlanan V1, milyonları ekran başına topluyor. Türk yarış otomobili Volkicar’ların, adrenalin dolu yarışı V1 Challenge, 30 Ekim’de Aydın sokaklarında bambaşka bir heyecana sahne olacak.
"Rekabet arttı"
Yarış sonrası konuşan Türkiye Pist Şampiyonu Eğitmen Pilot Ümit Ülkü, "Ülkü Yarış Pistinde bu hafta V1 pilotları ilk defa bu parkura çıktılar. Kısa sürede parkura adapte oldular. Yeni pilotlarımızın da kendilerini geliştirmesi, rekabeti artırdı. Dereceye giren ve yarışa katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Sıra Aydın’da
Yarışın 1.’si Ayhancan Güven, "V1 Challenge’ın 3. ayağında iki yarışta da birincilik elde ettik. Genel klasmanda ikinci sıradaydık. Bu hafta güzel bir yarış geçirdik. Alabileceğimiz en yüksek puanı aldık. Önümüzde Aydın yarışı var. Orada da elimizden geleni yapacağız. Aydın’dan sonra İzmir ve İzmit’te de yarışlar var. Sezon güzel gidiyor. Önümüzdeki yarışlara bakacağız" derken, yarış 2.’si Burak Çukurova ise "İki yarışı da ikinci olarak bitirdik. Genel puan durumunda ise lideriz. Güzel bir yarıştı. İlk defa bu parkurda yarıştık. Yarışlar çok keyifli geçiyor. Gayet heyecanlı bir yarıştı. Bundan sonraki yarış Aydın’da. Serüven uzun" diye konuştu. 3. olan Adem Çetmen de, "Bugün uzun pistte ilk defa yarıştık. Güzel ve temiz bir yarıştı. Aydın’a ilk kez gideceğim" dedi.
İlk Türk yarış otomobili Volkicar
İlk Türk yarış otomobili Volkicar’ı tasarlayıp üreten Volkan Işık da şunları söyledi:
"Yarışlar 6 yıldır devam ediyor ve çekişmeli yarışlar oluyor. Genç yetenekler kendilerini gösteriyor. Yine eğlenceli bir yarış seyrettik. Her anı gayet güzeldi. Ayhancan yetenekli bir pilot. Kendini gösterdi. Dünyada da göstermesini istiyoruz."