VakıfBank, Şampiyonlar Ligi’nde sezonun dördüncü haftasında deplasmanda son Fransa şampiyonu RC Cannes’ı 3-0 mağlup ederek grup liderliğine yükselmenin sevincini yaşıyor.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, İstanbul'da kaybettikleri rakiplerine karşı deplasmanda kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

VakıfBank’ta en skorer isimler olarak 17 sayı ile Milena Rasic ve 13 sayı ile Sheilla Castro'nun alınan galibiyette büyük rol oynadığını belirten Guidetti, "İstanbul'daki maçta 3-1 kaybettiğimizi rakibi rövanş niteliği taşıyan maçta 3-0 mağlup ettiğimiz için oldukça mutluyuz." dedi.

Fransa Şampiyonu karşısında sarı siyahlılar'ın baştan sona üstün oynadığını da belirten VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Kazandığımız için oldukça mutluyuz. İstanbul’da Cannes’a karşı kaybetmek oldukça üzücüydü. Rövanş niteliği taşıyan bu maçtan galip gelmek bizi oldukça mutlu etti. Cannes deplasmanında 3-0 kazanmak hiç de kolay bir iş değil. Bu salonda kazandığımız için ve takımımızın gösterdiği olağanüstü reaksiyon için oldukça gururluyum. Tüm oyuncularıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Karşılaşma boyunca etkili oyun sergileyen VakıfBanklı Carolina Costagrande ise tekrar liderliğe yükseldikleri için çok mutlu olduğunu, Cannes deplasmanında kazanmanın çok kolay olmadığını söyledi. Carolina Costagrande, skorun insanları aldatmaması gerektiğinine de vurgu yaparak şöyle konuştu:

"Bugün ortaya koyduğumuz oyun mükemmeldi. Böyle deplasmanlarda bu şekilde galip gelmek kolay değil. Kendimizle gurur duymalıyız, maça çok iyi hazırlandık ve antrenörümüzün bize anlattığı herşeyi sahaya doğru bir şekilde yansıtabildik. Bunun sonucunda da 3-0 gibi net bir galibiyet aldık. Hem kazandığımız için hem de gruptaki en büyük rakibimizden rövanşı aldığımız için mutluyuz. Grubun lideri olmamız da bizde ayrı bir sevince yolaçtı."

Avrupa Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda yer alan VakıfBank, dördüncü maçında RC Cannes’ı 3-0 geçerek grupta tekrar liderliğe yükselmişti. VakıfBank, E Grubu beşinci maçında İtalya temsilcisi Piacenza ile 21 Ocak 2015 Çarşamba günü İstanbul’da karşılaşacak.

Bugün:
Nordmeccanica - Partizan Vizura

E GRUBU

TAKIMLAR        O    G    M    P
VakifBank        4    3    1    9
RC Cannes        4    2    2    7
Nordmeccanica        3    1    2    4
Partizan Vizura        3    0    3    1

VakıfBank’ın grup maçları:
VakıfBank – Partizan: 3 - 0
Piacenza – VakıfBank: 0 - 3
VakıfBank – RC Cannes: 1 - 3
RC Cannes – VakıfBank: 0 - 3

21 Ocak Çarşamba
VakıfBank – Piacenza

28 Ocak Çarşamba
Partizan – VakıfBank