Salon: Burhan Felek Voleybol Salonu
Hakemler: Dobromir Dobrev, Bogdan Laurentiu Stoica
VakıfBank: Robin (8), Naz (1), Gözde Kırdar (15), Rasic (9), Lonneke Sloetjes (25), Anne Buijs (11), Gizem, Melis, Cansu, Çağla
Igor Gorgonzola Novara: Caterina Bosetti (8), Chirichella (10), Fabris (25), Cruz (8), Guiggi (5), Signorile (2), Sansonna, Bonifacio, Bosio, Chiara Bosetti, Malasevic (1)
Setler: 25 - 20, 21 - 25, 25 - 20, 25 - 18
Süre: 111 dakika (30, 28, 27, 26)

CEV Şampiyonlar Ligi Bayanlar B Grubu maçında temsilcimiz VakıfBank kendi sahasında karşılaştığı İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara'yı 3-1 mağlup etti.

İki Avrupa şampiyonluğu sahibi VakıfBank, Avrupa’nın en büyük liginde 2015-2016 sezonuna Igor Gorgonzola Novara galibiyetiyle başladı. Sarı siyahlılar Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan maçta İtalyan ekibini 3-1’le mağlup ederken VakıfBank’ta günün en skorer isimleri 25 sayı ile Lonneke Sloetjes ve 15 sayı ile Gözde Kırdar oldu.

CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda yer alan VakıfBank, ilk maçında Igor Gorgonzola Novara’yı 3-0 mağlup ederek grup maçlarına galibiyetle başladı. Müsabakaya Naz, Gözde, Rasic, Sloetjes, Buijs, De Kruijf ve Gizem (libero) ilk altısı ile başlayan VakıfBank, rakibi önünde ilk seti 25-20 almayı başardı. Sarı siyahlılar, müsabakanın ikinci setini ise 21-25 geride tamamladı ve setlerde durum 1-1 oldu.

Sezonun ilk Avrupa maçının üçüncü setinde oyunun kontrolünü tekrar ele alan sarı siyahlılar, bu seti 25-20 kazanarak karşılaşmada durumu 2-1’e getirmeyi başardı. Müsabakanın son setinde de üstünlüğünü koruyan sarı siyahlılar, seti 25-18 alarak 111 dakika süren karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

VakıfBank’ın müsabaka boyunca en etkili oyuncuları Lonneke Sloetjes (25 sayı) ve Gözde Kırdar (15 sayı) oldu. VakıfBank’ta Anne Buijs de 11 sayı ile galibiyete katkıda bulundu.

Galibiyetin ardından düşüncelerini dile getiren VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “İyi bir takıma karşı galip geldiğimiz için mutluyum. Novara takımı oldukça başarılı ve saygıyı hak eden bir takım. İyi oyunculara ve iyi bir teknik ekibe sahipler. Novara’ya karşı galip gelmek sahada kaliteli voleybol sergilediğimizin kanıtı. Takımımın ortaya koyduğu oyundan dolayı keyifliyim” diye konuştu.

Lonneke Sloetjes ise, “Şampiyonlar Ligi’ne galibiyetle başlamak bizler için önemliydi. İlk maç olduğu için ilk dakikalara gergin başladığımız için hatalarımız oldu. Sonrasında hatalarımıza son vererek gerçek oyunumuzu oynadık. Bu akşam iyi bir voleybol izlettiğimizi düşünüyorum. Antrenmanda olduğu gibi sahada zevk alıp tutkuyla mücadele ettik. Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçım olmasına rağmen heyecanlanmadım ve iyi bir oyun ortaya koymaya çalıştım. Kazandığımız için çok mutluyum” dedi.

VakıfBank, B Grubu ikinci maçında Polonya temsilcisi Atom Trefl Sopot ile 10 Kasım 2015 tarihinde deplasmanda karşılaşacak.