Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi ikinci haftası bugün oynanan maçlarla tamamlandı. Günün önemli maçında VakıfBank, evinde oynadığı maçta Eczacıbaşı Vitra’yı 3-1 mağlup etti.

Haftanın Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanan önemli maçında mücadeleye Naz, Gözde, Rasic, Sloetjes, Bujis, Kübra ve Gizem Örge (L) ilk altısıyla başlayan VakıfBank, müsabakanın ilk setini 23-25 geride tamamladı. Sarı siyahlılar, teknik molalara 8-4 ve 16-13 geride girdiği ikinci sette ise yakaladığı seri ile 25-22’yi buldu. VakıfBank, bu sonuçla setlere denge getirmeyi başardı.

Eczacıbaşı karşısında üçüncü seti de üstün oyunuyla 25-14 önde tamamlayan VakıfBank, setlerde 2-1’i yakaladı. Karşılaşmanın dördüncü ve son setini de 25-12 alan VakıfBank, maçtan 3-1 galip ayrıldı. VakıfBank'ta günün en skorer isimleri 23 sayıyla Lonneke Sloetjes ve 21 sayıyla Milena Rasic oldu.

VakıfBank'ın Başantrenörü Giovanni Guidetti, Eczacıbaşı galibiyeti sonrası, "Bugün iyi oynadık, aslında ilk seti de kazanmamız gerekiyordu. Takım bugün gerçekten istediğimiz gibiydi. Yeni bir takımız ve birlikte oynamaya alışmak için çok yoğun çalışıyoruz. Bu çalışmamızın sonucunu da Eczacıbaşı karşısında aldığımızı düşünüyorum. Bir haftalık çalışmada takım büyük gelişme gösterdi. Bu gelişmeden dolayı mutluyum." dedi.

VakıfBank’ın pasör çaprazı Lonneke Sloetjes maç sonrası yaptığı açıklamada, "Yeni bir takım olmamız nedeniyle maça stresli başladık. İlk sette fazla hata yaparak setin sonunda geri düştük. Ancak oynadıkça rahatladık ve özellikle son iki sette istediğimiz tempoyu yakaladık. Eczacıbaşı gibi güçlü bir takıma karşı sezonun başında oynamak kolay değil. Ancak sonuçta kazanmaktan dolayı mutluyum, gün geçtikçe daha iyi olacağımızı düşünüyorum." dedi.

Günün sonuçları şöyle:
İlbank - Halkbank: 1 - 3
Sarıyer Belediye - Fenerbahçe Grundig: 0 - 3
Galatasaray - Çanakkale Belediye: 3 - 1
VakıfBank - Eczacıbaşı: 3 - 1
Salihli Belediye - Bursa Büyükşehir Belediye: 0 - 3
Imperial Hastanesi İdman Ocağı - Nilüfer Belediye: 3 - 1.