Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Öğrencileri toplumsal hayatta çekilen zorluklardan etkilenerek, bu zorluklara çözüm bulmak için geliştirdikleri projeleri sunum yaparak anlattı.

Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Bilim Fuarı açılışına Ünyeliler Büyük ilgi gösterdi. Bilim fuarında elektronik sistemlerden, biyolojik, tarih, trafik, ısı, matematik ve günlük yaşamdan birçok alanda geliştirdikleri gündelik yaşamda kolaylık sağlayabilmek için projeleri sunumları eşliğinde anlattı.

Fuarda, trafikte sollama takip sistemi başta olmak üzere birçok konu izleyicilerin dikkatini çekti. Sollama Takip Sistemi Projesini hazırlayan okul öğrencilerinden Erdem Güney ve Özcan Gül, “Virajlarda ve kör noktalarda, yapılan sollamaları, viraj öncesindeki ve viraj sonrasındaki araçlara düşük frekanslı dalgalarla ileterek oluşabilecek kazaları en aza indirmek için hazırlanmış bir projedir.” diyerek açıkladılar.

Yine evde yatalak veya yatağa mahkûmların evdeki bazı eşyalara uzanmaları için kumandalı arabanın üzerine yerleştirilen dolaptan ihtiyaç duyulan malzemeleri alarak soruna çare bulmaları, yine evlere, devlet binalarına ve girilmesi istenmeyen bölgelerin etrafındaki tellere düşük voltajda bağlanan elektrik akımı ve alarm ile bu bağlantının koparılması anında alarmın çalması ile sistemin devreye girmesi gibi birçok proje izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.

Bilim Fuarı açılışına başta Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, CHP Ordu Milletvekili Adayı Seyit Torun, birim amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.