Bayanlar Voleybol 1. Lig'in 14. haftasında VakıfBank, konuk ettiği karşılaşmada Nilüfer Belediyespor'u set vermeden mağlup etti.

Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nin 14. hafta mücadelesinde VakıfBank evinde Nilüfer Belediyesi’ni 3-0 mağlup etti. Sarı siyahlılarda günün en skorer ismi 13 sayı ile Elitsa Vasileva olurken, Gözde Sonsırma da takımına 11 sayı kazandırdı.

Karşılaşmaya Gözde, Kübra, Naz, Vasileva, Bahar, Sheilla ve Gizem Örge (L) ilk altısıyla başlayan VakıfBank, hızlı girdiği ilk sette teknik molaları 8-2 ve 16-4 önde geçerek seti de önemli bir farkla 25-10 kazandı. 22 dakikada süren birinci sette VakıfBank beş blok sayısı bulurken, Elitsa Vasileva da 9 sayı ile etkili oldu. 23 dakikada süren ikinci sette de üstün oyununu sürdüren VakıfBank, sekiz oyuncusunun sayı katkısında bulunduğu seti de 25-13 lehine sonlandırdı ve karşılaşmada 2-0’ı buldu.

Sarı siyahlılar, 25 dakika süren üçüncü setin de kontrolünü sağlayarak rakibine şans vermedi. VakıfBank, mücadelenin son setini de 25-19 kazanarak 3-0’la sahadan galip ayrılan taraf oldu. Sarı siyahlılar bu sonuçla puanını 38’e yükseltti ve liderlik koltuğuna oturdu.

Mücadele boyunca VakıfBank’ın en etkili ismi 13 sayı ile Elitsa Vasileva olurken, Gözde Sonsırma da 11 sayı elde ederek galibiyette önemli pay sahibi oldu.

Nilüfer Belediyesi karşılaşması sonrası konuşan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, yaptığı açıklamada, "Aldığımız galibiyetten dolayı oldukça mutluyum. Takımımız üst seviyede motive oldu. Takımımızın daha iyi olduğunu biliyorduk ama maça son derece konsantre çıktık. Ayrıca kenardan gelen genç oyuncularımız Çağla ve Ceren başarılı oyun sergilediler. Şimdi ise önümüzde Partizan maçı var, hazırlıklarımızı Sırbistan deplasmanı için sürdüreceğiz." diye konuştu.

VakıfBank’ın başarılı orta oyuncusu Kübra Akman ise yaptığı açıklamada, "Rakibimiz ligde dördüncü sırada yer alıyordu, biz de bunun bilincinde sahaya çıktık. Tedbirli ve konsantre oyunumuzun sonunda iyi sonuç aldık, mutluyuz." dedi.

VakıfBank 28 Ocak Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi’nde Sırbistan temsilcisi Partizan Vizura Beograd ile mücadele edecek.

Salon: Burhan Felek
Hakemler: Ebru Ayata, Recep Karakoç
VakıfBank: Gözde Sonsırma, Kübra Akman, Naz Akyol, Vasileva, Bahar Guidetti, Sheilla (Gizem Örge, Çağla Akın, Ceren Kestirengöz)
Nilüfer Belediyespor: Selin Yurtsever, Herrera, Pınar Cankarpusat, Dilara Bilge, Nizetich, Ruseva (Buse Kayacan, Dilek Kınık, Neslişah Durgun, Cemre Erol, Seda Menekşe)
Setler: 25-10, 25-13, 25-19
Süre: 70 dakika (22, 23, 25)