VakıfBank, Şampiyonlar Ligi E Grubu beşinci hafta mücadelesinde son İtalya Şampiyonu Nordmeccanica Piacenza ile karşılaşıyor. Yarın İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak mücadele saat 20.30’da başlayacak.

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı olan VakıfBank, E Grubu’ndaki beşinci maçında İtalya Şampiyonu Nordmeccanica Piacenza’yla karşılaşıyor. İlk dört hafta sonunda 9 puan toplayarak E Grubu’nda lider durumda bulunan VakıfBank, rakibi karşısında İtalya’da oynadığı ilk maçı 3-0 kazanmayı başarmıştı.

Grubun diğer maçında ise RC Cannes evinde Partizan Vizura Beograd ile karşılaşacak. Beşinci maçlar öncesi grupta RC Cannes 7 puanla ikinci sırada yer alırken, Nordmeccanica Piacenza aynı puanla üçüncü sırada bulunuyor. Grupta galibiyeti bulunmayan Sırp temsilcisi Partizan Vizuro Beograd ise 1 puanla dördüncü sırada.

Nordmeccanica Piacenza maçı öncesinde değerlendirmede bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, "Şampiyonlar Ligi'nde hem liderliğimizi sürdürmek hem de son maç öncesi gruptan çıkmayı garantilemek istiyoruz. Bu nedenle Piacenza maçı bizim için çok önemli. RC Cannes deplasmanında oynadığımız gibi oynarsak kazanacağımızı düşünüyorum. Kendi evimizde taraftarımız da her zamanki gibi güzel bir voleybol atmosferi yaratacaktır." diye konuştu.

VakıfBank’ın başarılı orta oyuncusu Robin de Kruijf ise yaptığı açıklamada, "İtalya’da rakibimizi yenmeyi başarmıştık. Ancak Piacenza’nın o maçta eksikleri bulunuyordu. Sanırım İstanbul’a tam kadro gelecekler. Deplasmandaki maçtan daha zor geçeceğini düşünüyorum. Daha konsantre ve agresif olmalıyız. Eski takımıma karşı oynamak benim için özel olacak. İtalya’daki maçta evimde hissettim, şimdi ise onları en iyi şekilde ağırlamak isterim." dedi.

E GRUBU SON PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G M P
VakıfBank 4 3 1 9
RC Cannes 4 3 1 7
Nordmeccanica Piacenza 4 2 2 7
Partizan Vizura Beograd 4 0 4 1.