Tarihinde iki Avrupa Şampiyonlar Ligi ve bir Dünya Kulüpler Şampiyonası Şampiyonluğu bulunan VakıfBank, tarihindeki üçüncü Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve altıncı uluslararası kupa için 4-5 Nisan tarihlerinde Polonya’da sahaya çıkıyor. Son beş yılda dördüncü kez Dörtlü Final mücadelesine çıkacak olan VakıfBank, yarı finalde Eczacıbaşı VitrA ile Szczezin Azoty Arena’da karşılaşacak.

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı Türk takımı olan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali ilk maçında Eczacıbaşı Vitra ile karşı karşıya geliyor. Geçtiğimiz yıl da rakibiyle yarı finalde karşılaşan VakıfBank, o maçta Eczacıbaşı’nı 3-1 mağlup ederek finale yükselmişti.

VakıfBank, son beş yılda dört kez Dörtlü Final oynarken, 2011 ve 2013 yıllarında kupayı müzesine getirmeyi başarmıştı. Sarı siyahlılar, geçtiğimiz yıl ise finalde Dinamo Kazan’a kaybederek gümüş madalyada kalmıştı.

Bu yıl Partizan Vizura, Nordmeccanica Piacenza ve RC Cannes ile aynı grupta yer alan sarı siyahlılar beş galibiyetle ilk sırayı alarak 12’li play off turuna kalmayı başardı. VakıfBank, sırasıyla; evinde Partizan Vizura’yı 3-0, deplasmanda Piacenza ve RC Cannes’ı 3-0, Piacenza’yı İstanbul’da 3-2 ve Partizan’ı deplasmanda 3-0’la geçmeyi başardı. Sarı siyahlılar tek mağlubiyetini ise 3-1 ile RC Cannes’dan aldı.

12’li play-off turunda son şampiyon Dinamo Kazan’la eşleşen VakıfBank, geçen sezonun rövanşını da rakibinden almış oldu. Rusya’da 3-2 kazanan sarı siyahlılar, İstanbul’da ise rakibini 3-0 yenerek elemeyi başardı. VakıfBank, Dörtlü Final’e yükselme turunda ise Fenerbahçe Grundig ile karşılaştı. İlk maçı 3-1 kazanan sarı siyahlılar, ikinci maçı 3-2 kaybetse de set avantajıyla Dörtlü Final’e yükseldi.

DÖRTLÜ FİNAL NTV SPOR'DAN NAKLEN YAYINLANACAK

Bu arada iki Türk takımı VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA'nın da mücadele edeceği dörtlü finalin ilk günü TSİ 16.00'da Chemik-Unendo Yamamay, TSİ 19.00'da ise iki Türk ekibinin karşı karşıya geleceği VakıfBank-Eczacıbaşı VitrA müsabakaları oynanacak.

İlk gün karşılaşmalarını kaybeden ekipler, 5 Nisan Pazar günü TSİ 16.00'da üçüncülük maçına, kazanan takımlar ise TSİ 19.00'da final maçına çıkacak.

Organizasyonda daha önce bu kupayı 2 kaldıran tek ekip olarak VakıfBank'ta yer alıyor. CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü finalinde bu sezon VakıfBank ve Eczacıbaşı’nın yanı sıra ev sahibi takım Chemik Police ile İtalya’dan Yamamay Busto Arsizio mücadele edecek.

Program ise şöyle:
4 Nisan Cumartesi
16.00 Chemik Police – Unendo Yamamay
19.00 Vakıfbank – Eczacıbaşı

5 Nisan Pazar
16.00 Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde ilk günün kaybedenlerinin 3-4 maçı
19.00 Voleybol Kadınlar Şampiyonlar Ligi ilk günün kazananlarının final maçı