Sultanlar Ligi’nin son şampiyonu VakıfBank, 2016-2017 sezonunun açılışını ve VakıfBank Spor Sarayı’nın açılışını gerçekleştirdi.
VakıfBank Spor Sarayı’ndaki toplantıya VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, Başantrenör Giovanni Guidetti, teknik ekip ve oyuncu kadrosu katıldı.
Demren: "VakıfBank yönetimine minnettarız"
Kendileri açısından mutlu bir gün olduğunu belirten Başkan Demren, "Teknik ekibimiz, oyuncularımız bu yıldan geçmiş yıllardan daha çok umut taşıyoruz. Salonumuzu tam bitiremesek de yetiştirdik. VakıfBank yönetimine minnettarız böyle bir salonu bize hediye ettikleri için. Genç arkadaşlarımızın da bundan sonra daha iyi yetişeceğine inanıyoruz. Biz kulübümüzü dünyada çok özel bir yerde görüyoruz. Kalite ve başarı açısından herkesten öndeyiz. İnşallah Dünya Kulüpler Şampiyonası’na iyi başlarız buna inancımız tam" dedi.
Guidetti: "Voleybola özel bir salon"
VakıfBank Başantrenör Giovanni Guidetti ise, "9 sene önce salonumuza girdiğimizde tamam çok güzel ama bizim salonumuz nerede? diye sordum. Yine de güzel bir salondu ve bu salonda çok güzel başarılar kazandık. Fakat Başkanımız da Barcelona gibi büyük bir takım olduğumuz için böyle bir salona ihtiyacımız olduğunu söylüyordu. Voleybola özel bir salon olduğunu söyleyebilirim. Başkana bize bu şansı sağladığı için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu
Falay: "Burhan Felek’in yeri doldurulamaz ama artık burası yerinin doldurulamayacağı bir yer"
VakıfBank Genel Menajeri Pelin Yüce Falay, "Kazanılan başarılar bu zamana kadar yadsınacak gibi değil. Bu tarz yerlerin bizim için uğuru çok önemli. Tabii ki Burhan Felek’in yeri doldurulamaz ama burası artık buranın yerinin doldurulamayacağı bir yer" dedi.
Kırdar: "17 senedir bu kulübün bir üyesiyim"
Takım kaptanı Gözde Kırdar ise, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "17 senedir bu kulübün bir üyesiyim. İnşallah bu salonda da güzel anılar yaşayıp bir sürü kupalar kazanırız. Sadece voleybol için bir salon. Bol bol antrenman yaparız bu da performansımızı artıracaktır. İnşallah uğurlu gelecektir" ifadelerini kullandı.
VakıfBank’a yeni dahil olan Zhu Ting ile Kimberly Hill ise VakıfBank Spor Sarayı’nın çok güzel olduğunu, yeni sezonda ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.
Basın toplantısının ardından sporcular basın mensupların hatıra fotoğrafı çektirdi.