Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’nda hem erkekler hem de kadınlarda takım halinde ikinci olan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü sporcularını ödüllendirdi.

Ankara’da yapılan şampiyonada 12 altın, 8 gümüş ve 6 bronz madalya alarak hem erkekler hem de bayanlarda ikincilik kupası kazanan Görme Engelliler Spor Kulübü yönetici ve sporcuları, Vali Bektaş’ı ziyaret etti. Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman, Kulüp Başkanı Mehmet Göktaş, görme engelli sporcular Yunus Korkmaz ve Faruk Korkmaz ile kulüp yöneticileri katıldı. Ziyarette konuşan Kulüp Başkanı Göktaş, bu şampiyonanın 2016 olimpiyatlarına kota almak için dünya oyunları olduğunu söyledi. Güney Kore'deki oyunlara Yunus Korkmaz ve İsrafil Dündar isimli sporcuların katılacağını aktaran Göktaş, “Olimpiyat kotası almak için mücadele veriyorlar. 82 sporcumuz var. 11 yıldan beri bu işin içindeyim. Başarılarımız bundan sonra da devam edecek inşallah.” dedi. Manisa'da dört görme engelli kulübü olduğunu aktaran Göktaş, "Bu kulüplerden üçü benimle bağlantılı. Üçünün de kuruluşunda bulundum. 82 sporcumuz var. Şu anda bu çalışmaların içinde yaşı büyük dört sporcumuz var. İkisi rehber öğretmen, biri Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmeni. Bir de akademisyenimiz var. Onun dışında hepsi genç. İçlerinde en büyüğü Yunus Korkmaz, o da 23 yaşında. 11 yaşında, 10 yaşında, 9 yaşında çocuklar var. Manisa'nın çeşitli ilçelerinden geliyorlar. Önceden ilçelerinde çalışıp gelirlerdi, şimdi son dönemlerde sporcularımızı kampa almaya başladık. Sekiz branşın altısını bizzat yaparız. Golgol, judo ve atletizm en başarılı olduğumuz branşlar. Bu branşlarda judo ve atletizmde olimpiyat kotası almış bir iliz. Türkiye'de görme engelliler arasında ilk olimpiyat kotasını alan Ayten Yur diye bizim bir sporcumuz, 57 kiloda. 20'nin, 25'in üzerinde milli sporcu yetiştirdik. Üniversitelerde okurken şu anda bu burslardan faydalanıyorlar." şeklinde konuştu. Amacını Allah'tan korkan, kuldan utanan, devletine, milletine ve kendine faydalı gençler yetişmesi olarak açıklayan Göktaş, “Bizim bakış noktamız bu. Bununla birlikte başarı sağlarlarsa, okurlarsa biz ondan mutlu oluruz. Kendini yetiştiren nesil yetiştirmek için mücadele ediyoruz. Başarı ikinci planda." dedi.

Türkiye şampiyonu Yunus Korkmaz ise görme engelli sporlarının üç kategoride yapıldığını söyledi. Korkmaz, “Birisi hiç görmeyen, biri benim gibi biraz gören, bir diğeri de benden biraz daha fazla gören olmak üzere üç ayrı kategori var. Bu yarışmalar, bunların aralarında sıklet sıklet yapılıyor. Judoda tutuşarak başlıyoruz. Elbise giyiyoruz. Sadece başlangıç esnası görme engellilerde tutuşarak yapılıyor, başka hiçbir farklılık yok. Tutarak başladığımız için, bir alanda kısıtlı olduğu için ekstra bir görme kabiliyeti olmasına gerek olmuyor." dedi.

'BİRÇOK ENGELSİZİN YAPAMADIĞINI YAPIYORSUNUZ'

Vali Bektaş da, "Müdürümüz göreve geldiğinden bugüne özellikle engellilerle alakalı olan spor tesislerine yardımlarla alakalı güzel çalışmalar yapıyor. Bunu biz de görüyor ve mutlu oluyoruz. Her sahada Manisa'nın adını duyurmamız lazım. Siz de bu sahada duyuruyorsunuz. Üstelik birçok engelsizin yapamadığı işi yapıyorsunuz. Başarılarınızın devamı diliyorum." dedi.