Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 11-16 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’da gerçekleştirilen Dünya Gençler Güreş Şampiyonasında Greko-Romen müsabakalarında Dünya 2’ncisi olan Kayseri Şekerspor güreşçisi Burhan Akbudak’ı makamında kabul ederek ödüllendirdi.

Vali Düzgün, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü ve Kayseri Şeker Spor Kulübü Başkanı Levent Benli ve kulüp yöneticileri ile antrenörlerinin de katıldığı ziyarette, önemli bir başarıya imza atan Burhan Akbudak ve antrenörlerini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Başarılı güreşçiye destek vererek Dünya ikincisi olmasında emeği geçen yöneticileri de tebrik eden Vali Düzgün, “Gençlerimiz arasında sporda, sanatta daha böyle keşfedilmemiş çok yeteneklerimiz bulunmakta. Onlara bu imkânları sağlamak, küçük yaşlardan itibaren onlara sahip çıkmak, yetiştirmek, güreşte, futbolda, basketbolda, değişik sanat branşlarında onların başarılı olmalarına destek vermek çok önemli” diye konuştu.

Vali Düzgün, küçük yaşta yeteneklerine uygun şekilde eğitim alarak bu yeteneklerini geliştiren sporcuların uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarıların gençlere de örnek olması gerektiğini belirtti.

1995 Kahramanmaraş doğumlu Burhan Akbudak daha önce de Greko-Romen stilde Bulgaristan’ın Sofia kentinde yapılan Petro Strakov ve İvan İliev Uluslararası Güreş Turnuvasında Turnuva 3’ncüsü, Çorum’da düzenlenen U23 Greko-Romen Türkiye Şampiyonasında ise Türkiye 1’ncisi olmuştu.