Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 14 Mayıs Cumartesi günü Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak olan Kayserispor-Sivasspor maçına ilişkin her türlü güvenlik tedbirinin alındığını açıklayarak iki komşu şehrin takımları arasındaki maçın dostluk ve kardeşlik havasında geçmesi temennisinde bulundu.
Vali Düzgün, Kayserispor’un cumartesi saat 19.00’da evinde Sivasspor’u ağırlayacağı maç öncesi yaptığı açıklamada, Kayseri ve Sivas’ın iki komşu şehir olduğunu, iki takım içinde önemli olan bu maçın futbolcular ve taraftarlar açısından dostluk, centilmenlik ve kardeşlik duyguları içinde tamamlanmasını umut ettiğini kaydetti.
Vali Düzgün, sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğunu vurguladığı açıklamasında, sporun ayrıştırıcı değil birleştirici olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“14 Mayıs Cumartesi akşamı Kayserimizi Süper Lig’de temsil eden Kayserispor evinde Sivasspor’u misafir edecektir. Önemli olan ve sporun ruhuna yakışan dostluk, kardeşlik ve centilmenliktir. Bunun örneklerini defaten sergilemiş iki takım futbolcu ve taraftarlarının bu güzel duruşlarının bu maç içinde gerçekleşeceği düşüncesi ve inancındayım. Sporun tarafları birleştiren, birlik ve beraberlik duygularını ön plana çıkaran yönü ile gerek saha içinde gerekse de saha dışında hep birlikte güzel bir maç izleyeceğimiz düşüncesindeyim. Ülke ve vatanımızın birlik ve bütünlüğü için şehitler verdiğimiz bugünlerde taraftarlarımızın centilmenlik ruhu içinde hareket edeceğine inanıyorum. Olabilecek tahrik ve provokasyonlara karşı da gerekli güvenlik tedbirlerini alıyoruz. Şehir ve stat girişlerinde oluşturulan arama noktalarında güvenlik birimlerimiz hassasiyetle gerekli kontrolleri yapacaklar.”
Vali Düzgün, İl Spor Güvenlik Toplantısı’nda maç öncesi ve sonrasına ilişkin her türlü tedbirin görüşülerek karara bağlandığını, müsabakada 1750 emniyet personelinin görevli olacağını, şehrin giriş ve çıkışlarında gerekli önlemlerin alındığını da ifade etti.