Samsun Valisi İbrahim Şahin, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarında Samsun ve ülkemizi temsil ederek dereceye giren sporcuları ve antrenörlerini altınla ödüllendirdi.

Antrenörleri ile birlikte başarılı sporcuları makamında ağırlayan Vali Şahin, gösterdikleri gayretli çalışmalardan ve aldıkları başarılardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Sporculardan başarılarının devamını beklediğini dile getiren Şahin, “Bizim Samsun olarak en büyük şansımız Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’ın Samsunlu olması. Sayın Bakanımız ilimizdeki spor tesislerine çok önemli katkılar sağlıyor ve bizlere destek veriyor. Birçok spor müsabakasının ilimizde yapılması ve spor tesislerinin daha sağlıklı bir şekilde halkın sürekli kullanımına açık tutulması için çalışmalarımız var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz sürekli gayret içerisindeler. Bizler Samsun’da sizin gibi başarılı sporcuların sayısının artmasını arzuluyoruz.” dedi.

İŞİTME ENGELLİLER OLİMPİYAT OYUNLARI SAMSUN’DA

“Samsunspor konusunda öne çıkan bir şehir olmalı. Samsun bir spor kenti olmalıdır. Şu anda spor tesisleri adına Samsun’da neredeyse hiçbir eksiğimiz yok. Çarşamba ilçemizde yakın zamanda bir golf sahası yapacağız. Bunu tamamladığımız zaman ilimize diğer spor tesislerinin yanında bir de golf sahası kazandırmış olacağız.” diyen Vali Şahin şöyle konuştu: “2017 yılında ’İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’ Samsun’da düzenlenecek. Bu ilimiz açısından çok önemli. Sizler gelen sporculara ağabeylik, ablalık yapacaksınız. O tarihe kadar biz Samsun’da eksik kalan ve yapılması gereken spor tesislerini başta Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte el birliği ile tamamlayacağız. Bizim olimpiyat oyunlarını en sağlıklı biçimde düzenleyebilmek adına yaptığımız bir master plan çalışmamız var. Samsun’da bu alandaki çalışmalarımızdan biri de akıllı şehir projesi. Bu proje ile ilimize gelen işitme engelli sporcuların akıllı telefonları ve tabletleri ile ulaşabilecekleri bir kablosuz internet ağı oluşturuyoruz. Sizlerin bu başarılı ve gayretli çalışmalarınızda antrenörlerinizin ve aileleriniz katkısı çok fazla. Ben ayrıca antrenörlerinizin ve ailelerinizi de yürekten kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.’’

Vali Şahin konuşmalarının ardından İzmir’de 24, 25 Ocak 2015 tarihinde düzenlenen Trampolin Jimnastik Federasyonu Yaş Kupası'nda 17, 18 yaş kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Jimnastik sporcusu Elif Kurudere, Hollanda’da 22 ülkeden sporcuların katılımı ile düzenlenen ’Diving Cup’ yarışmasında 10 metre kule disiplininde 2. olan Kıvanç Gür ve 1 metre tramplen disiplininde 6. Olan Dilara Bilgici’yi altınla ödüllendirdi.
Ziyarette ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve sporcuların velileri de hazır bulundu.