Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ve Vali Yardımcısı Murat Süzen ile birlikte Engelliler Haftası nedeniyle evde eğitim gören bedensel engelli Sümeyye Yıldız, Birgül Değer ve Osman Ekinci'yi evinde ziyaret etti.

Adıyaman merkezde evde eğitim alan minik öğrencileri ziyaret ederek çeşitli hediyeler veren Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, engelli çocuklara sarılarak yakın ilgi gösterdi.
Vali Demirtaş ve eşinin ziyaretinden büyük sevinç yaşayan engelli öğrenciler, Vali Demirtaş ve eşine olan sevgilerini onlara sarılarak gösterip, aynı sevgiyi Demirtaş çiftinden de görmenin mutluluğunu yaşadı.

Bu çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü çabanın harcandığını ifade eden Vali Mahmut Demirtaş, Sümeyye, Birgül ve Osman gibi evde eğitim gören engelli öğrencilere devlet olarak sahip çıktıklarını kaydederek, "Bu çocuklarımıza acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Önemli olan onları eğitmek ve topluma kazandırmaktır. Unutulmamalıdır ki engelli olmak kaderse, engelleri yıkmak da azimdir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak bizim görevimiz engelli çocuklarımızın önündeki engelleri yıkmak eğitim ve öğretimini yaptırarak onları topluma kazandırmaktır. Eğitimle bu masum çocukların hayatında çok şeylerin değiştiğini de görebiliyoruz. Ufak dokunuşların bile onların hayatındaki karşılığı çok büyüktür. Herkesin bir engelli adayı olduğu unutulmamalıdır. Engelli çocuklarımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Bu çocuklarımızın eğitilmesi ve hayata hazırlanması noktasında fedakâr öğretmenlerimiz her türlü katkıyı veriyorlar. Fedakâr öğretmenlerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

Engelli öğrencilerin aileleri ise gerçekleştirdikleri ziyaret ve çocuklarına göstermiş oldukları samimi ve yakın ilgiden dolayı Vali Mahmut Demirtaş ve eşine teşekkür etti.