Van Büyükşehir Belediyespor’da yapılan olağanüstü genel kurul ile yeni yönetim belirlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar, Gençlik ve Spor Hizmetleriü İl Müdürü Nevzat İnanç, Van ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç, Van Demirciler Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael, Van Büyükşehir Belediyespor eski kulüp başkanı Abdullah Çalım, delegeler, kongre üyeleri ve çok sayıda taraftarlar katıldı.

Divan Başkanlığını İl Hakem Kurulu Başkanı Sacit Solmaz’ın yaptığı kongre yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra kürsüye Van Büyükşehir Belediyespor’un eski başkanı Abdullah Çalım çıktı. Çalım yaptığı konuşmada kulübün mali durum çizelgesi okundu. Yönetim kurulu çalışma raporu, denetim kurulu raporu, bilanço gelir-gider hesaplarının okunmasının ardından kulübün toplam borcun 4 milyon TL olduğu belirtildikten sonra delegeler oy birliği ile bütçeyi kabul etti. Tek liste halinde gidilen seçimde Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yeni yönetimi belirlendi. Daha sonra yeni yönetim adına delegelere hitaben konuşma yapan yeni Başkan Servet Yenitürk, yaklaşık 11 kişilik bir yönetim ile Van Büyükşehir Belediyespor’a talip oldukları ifade ederek, “Bu saatten sonra elimizi taşın altına koymalıyız. El birliği ile Van Büyükşehir Belediyespor’u hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bu günden sonra şeffaf ve objektif profesyonel bir yapı ile çalışacağız” dedi.

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün yeni yönetiminde şu isimler yer alıyor; Servet Yenitürk, Aslan Bayram, Bedrettin Gökçenay, Necmettin Çok, Abdulkahar Eraslan, Bilal Emre Yörük, Mehmet Biçer, Senar Kaplan, Murat Beyaz, Osman Sevinç ve Nizamettin Ağar.

Kongre sonrası yeni yönetim Şahabettin Özarslaner tesislerine giderek tesisleri gezip Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın da olduğu tesislerde görevi devraldılar.

Göreve getirilen yeni yönetim hafta içinde gerçekleştirilecek toplantıda kulüp başkanını seçip görev dağılımı yapılacak.