Beşiktaş'ın tecrübeli futbolcularından Veli Kavlak, 6 aydır sahalardan uzak olduğunu sakatlığını atlatıp takıma yüzde yüz katılmak istediğini söyledi. Takımın son durumunun mutluluk verici olduğunu dile getiren Veli Kavlak, "İnşallah böyle oynayıp ilk yarıyı lider bitiririz." dedi.

Beşiktaş televizyonuna açıklamalarda bulunan siyah beyazlı takımın başarılı futbolcusu Veli Kavlak, sahada olmayı çok özlediğini belirterek, "Çok sabırsızlanıyorum. 6 ay oldu. Sahada koşulara başladım adım adım takıma geri dönmeye çalışıyorum. Döndüğümde de elimden gelenin en iyisini yapacağım." şeklinde konuştu.

Sakatlığıyla ilgili Almanya'da bir dizi operasyonlar geçirdiğni anlatan Veli Kavlak, "Geri dönmeye çalışıyorum, inşallah bu sondur. İster istemez insanın içinde korku oluyor. Artık bu ağrılar geçsin takıma yüzde yüz katılmayı düşünüyorum." diye konuştu.

Kazanılan Fenerbahçe derbisi ve ligde lider konumda olmalarıyla ilgili de konuşan Kavlak, uzun zamandır derbi kazanamadıklarını bu nedenle galip ayrıldıkları Fenerbahçe derbisine çok sevindiklerini de belirterek şöyle devam etti:

"Takımın son durumundan mutluyum. Son haftalarda iyi performans gösterdi. Fenerbahçe derbisini kazandı. İnşallah böyle iyi oynayıp ilk yarıyı lider bitiririz. Beşiktaş taraftarı için derbinin ne olduğunu biliyoruz. Taraftarın sevinmeye çok hakkı var. Onları sevindirdiğimiz için mutluyuz. Takım olarak çok iyi oynuyoruz. Hak ettik liderliği."

Veli Kavlak, son olarak A Milli Futbol Takımı'nın Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmasını da değerlendirirken, "Son haftalar inanılmaz geçti. Türkiye'nin katılmasına tabii ki sevindik. Çok zor görünüyordu. İmkansızı başardılar. İnşallah şampiyonada da iyi işler yaparlar." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.