Kadın tenisinin Türkiye'deki en önemli organizasyonu olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup Turnuvası için İstanbul’a gelen Venus Williams, bu yılda turnuvada şampiyon olmayı istediğini söyledi.

20-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Garanti Koza Arena’da düzenlenecek olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın tanıtım toplantısına katılan ünlü raket, turnuva hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Turnuvanın 10 yıl önce düzenlendiği ilk yılında Boğaziçi Köprüsü üzerinde yaptığı gösteri maçıyla büyük ilgi gören ve turnuvada şampiyonluk kupasını kaldıran Williams, "10 yıl sonra tekrar İstanbul'a bu turnuvaya gelmek mutluluk verici. İpek Şenoğlu ile anılarımızı canlandıracağız. Yine köprüde olacağız. Turnuvayı sabırsızlıkla bekliyorum. İstanbul'da olmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Kendisine sorulan, '10 yıl önce şampiyon olmuştun. Şimdi yine şampiyon olabileceğini düşünüyor musun?' sorusuna ise ünlü raket, "Kendime büyük baskı oluşturmayı istemiyorum. Elbette turnuvada şampiyon olmayı istiyorum. Turnuvada büyük rekabet yaşayacağız. Rakiplere saygı duyuyorum." diye cevap verdi.

Venus Williams, uzun süredir tenis oynamasına rağmen motivasyonunu nasıl sağladığının sorulması üzerine ise "Her bir galibiyet bizi motive ediyor. Ancak her kaybettiğim maç daha da fazla motive ediyor." şeklinde cevap verdi.

"ZİRVEDE OLMAK DAHA ZOR"

Zirvede kalmanın zor olduğunu vurgulayan ünlü raket, "Bir numarada olmak orada kalmak daha da zor. Başarılı olmak için her zaman tutarlı performans sergilemeniz lazım. Zihinsel olarak güçlü olmak zorundayız. Gençlerin de başarılı olması için çok çalışmaları lazım." dedi.

Venus Williams, Türkiye'de tenisin bir numaralı spor olmadığını ancak daha da popüler hale geldiğini sözlerine ekledi.

TTF BAŞKANI DURMUŞ: DÜNYANIN TÜRK TENİSİNE BAKIŞI DEĞİŞTİ

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, 2005 yılında düzenlemiş oldukları organizasyona Venus Willams'ın geleceği belirtildiği zaman 'acaba, gerçekten mi' şeklinde düşündüklerini vurgulayarak, "Biz o günden sonra tenisimizi devamlı geliştirdik. Geçmiş yıllarda İstanbul Cup'ı yer değiştirerek turnuvayı düzenlemeye çalıştık. Şimdi ülke kendi sponsorlarını oluşturdu. Artık tesislerimizde yapıyoruz. 2005 yılında Venus Williams, İstanbul'a gelince tüm gözler Türkiye'ye çevrilmişti. O günden beri düzenlemiş olduğumuz turnuvalarla dünyanın en önemli organizaysonları içine soktuk. Şu anda en fazla turnuva düzenleyen ülkeyiz. Dünyada Türk tenisine bakış değişti." dedi.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de önemli bir organizasyonda beraber olduklarını kaydederek, "2011 yılında TEB olarak Federasyon'a isim sponsoru olmuştuk. 5. yılımızı geçiriyoruz. Son iki yıldır da İstanbul Cup'tayız. Bu hafta da çok güzel geçecek. Özel sektör, devlet işbirliğini görüyoruz. Tenis çok önemli ancak sporu spor yapan sporculardır. Williams, 10 yıl önce Boğaziçi Köprüsü'nde tenis oynamıştı. Şu anda yine oynayacak. Kendisine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.