Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Şampiyonlar Ligi 3. Tur Ön Eleme turu ilk maçındaki rakipleri Shakhtar Donetsk'i değerlendirdi.

Samandıra Tesisleri'nde yapılan sabah antrenmanı sonrasında Portekizli teknik adam, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Basın toplantısı öncesinde Pereira'nın 47. yaş günü için sürpriz doğum günü pastası kesildi. Başarılı teknik adam, espirili bir şekilde kendisini 40 yaşında gibi gördüğünü ve yaşının her yıl geriye gittiğini söyledi.

Salı günü Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile oynayacakları ilk maç hakkında da konuşan başarılı teknik adam, rakiplerini çok iyi analiz ettiklerini ifade etti. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'de de görev yapan Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu'yu yakından tanıdığını, onun da kendisini tanıdığını kaydeden Portekizli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben kendisi ile çok fazla karşılaşma şansı buldum. Kendisini çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. O da beni tanıyor. Artık günümüzde takımların gizli yanları kalmadı. Bu seviyedeki yarışmacı takımlar birbirlerini iyi analiz ediyorlar. Biz de rakibimizi harika bir şekilde tanıyoruz. Onların güçlü yanlarını ve zayıf yönlerini biliyoruz. Her yönünü analiz ettik. Rakibi düşünmek yerine kendi takımımızı düşünüyoruz. Tecrübemin bana kattığı durum şudur. Rakibi düşünmek yerine kendi kalitemize inanmalıyız. Onlar bizim kalitemizi görürlerse zaten bizim kazanmaya giden yolumuzu buradan geçiyordur. Benim için futbol hep böyleydi. Ben her zaman kendi takımıma odaklandım. Hiçbir zaman futbol bakış açımı değiştirmedim. Bir rakip, bir turnuva için bu tarzımı değiştirmeyi düşünmüyorum."

Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakiplerinin uzun yıllardır aynı teknik adamla çalıştığını kaydeden Vitor Pereira, "Rakibimizin birkaç oyuncusu değişse de hep aynı sistemle oynuyorlar. Şampiyonlar Ligi tecrübesi var. Orada kaç yıldır oynadığını hatırlamıyoruz bile. Biz yeni bir takımız. 3 haftadır beraber çalışıyoruz. Buna karşın biz de cesur ve karakterli oynamak zorundayız. Taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Hayatımızı bu maç için adadık hissini görmek istiyorum." diye konuştu.

"BENİM KİŞİLİĞİMİ YANSITAN BİR TAKIM GÖRMEK İSTİYORUM"

Portekizli hoca, sahada kişiliğini yansıtan bir takım görmek istediğini de kaydederek, "Futbolda mücadeleci yarışmacı olmak çok önemli. Profesyonel çerçevede işinizi yapmak önemli. Ben buna inanıyorum." derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yarışmacı olmak kadar da karekterli olmak önemli. Bütün sezon boyunca sahada benim kişiliğimi yansıtan takım görmek istiyorum. Soyunma odasına girdiklerinde oyuncular ve kendisinin birbirlerine baktıkları zaman, göz göze geldikleri zaman 'Biz işimizi iyi yaptık' hissini ortaya koymamız gerek. Maçları kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yaptık hissini görmek istiyoruz. Bu durum taktik ve teknikten daha önemli. Maç sonu oyuncularımla gurur duymak istiyorum. 'Maçı kazanmak için herşeyi yaptık' diyerek soyunma odasına girmek istiyoruz. Bu hissi aynı şekilde taraftarımıza da yansıtmak istiyoruz."

Portekizli teknik adam, yedek kulübesinde otururken maçı oynadığını ve her maçta birçok gol attığını ancak gollerin sanal olduğunu ifade etti.

Öte yandan Robin van Persie'nin oynayıp oynamayacağı sorularına ise başarılı hoca, "Ben hala takımımı belirlemedim. Oyuncularıma da haber vermedim. Oyuncularımla paylaştıktan sonra basınla paylaşırım. Tersini yaparsam oyuncularım bana inancını yitirir." diyerek sözlerini tamamladı.